polévka
26. 11. 2024 • Francouzská cibulačka: Královská polévka, která vás zahřeje na těle i na duši • Představte si, že se noříte lžící do horké, voňavé polévky. Na povrchu se vznáší křupavý, sýrem zapečený toast, a pod ním se skrývá zlatavý vývar plný dokonale zkaramelizované cibule. Právě jste se ponořili do světa francouzské cibulačky - pokrmu, který začínal jako jídlo chudých a vypracoval se mezi kulinářské legendy. V tomto článku vám prozradím, jak si tuhle božskou polévku připravit doma, odhalím její historická tajemství a především - ukážu vám triky, díky kterým se vyvarujete častých začátečnických chyb.
26. 11. 2024 • Fazolová polévka: Poklad našich babiček v moderním hávu • Představte si voňavou, hutnou polévku, která vás nejen zasytí, ale také zahřeje u srdce vzpomínkami na dětství. Právě taková je poctivá fazolová polévka. V tomto článku vám prozradím nejen osvědčený recept, ale také tipy, jak se vyhnout běžným chybám při přípravě. Naučíte se, jak docílit dokonale měkkých fazolí, jak polévku zahustit bez mouky a poznáte několik moderních variací tohoto tradičního pokrmu.
11. 9. 2023 • Podzimní dýňová polévka. Hřejivá náruč pro chladné dny • Jakmile listí zezlátne a vzduch je cítit podzimem, naše chuťové buňky začnou toužit po teplých, uklidňujících chutích. Dýně, typická podzimní ingredience, se v tomto období dostává do popředí mnoha našich oblíbených pokrmů. Dnes se ponoříme do receptu na krémovou, sametovou dýňovou polévku, která vás jistě zahřeje u srdce i na duši.
4. 7. 2023 • RECEPT: Oslnivý hráškový krém plný svěžesti a lahodné chuti • Hráškový krém je neodolatelná pochoutka, která vám přinese osvěžení i chuťovou explozi v ústech. Jeho jemná konzistence a svěží zelená barva lákají k ochutnání. Hrášek je bohatý na vitamíny, vlákninu a antioxidanty, čímž posiluje zdraví. Tento krém lze podávat teplý nebo studený a je ideální jako předkrm nebo lehká večeře. Obohaťte svůj letní jídelníček tímto lahodným hráškovým krémem a dopřejte si chuťový zážitek plný zdraví.
2. 7. 2023 • RECEPT: Pórkový krém. Výborná polévka plná chuti a zdraví • Pórek je zelenina s jemnou chutí a vysokým obsahem vlákniny, která je oblíbená pro svou všestrannost v kuchyni. Jedním z nejlahodnějších způsobů, jak využít bohatství tohoto zeleninového pokladu, je připravit si pórkový krém. Tato krémová polévka je plná chuti a zdraví prospěšných látek a stane se vynikajícím jídlem pro každou příležitost. Následující recept vám ukáže, jak snadno připravit tento lahodný pokrm doma.
4. 1. 2022 • Rychlá a vydatná polévka z červené řepy. Blahodárný zimní elixír prospěje organismu i peněžence • V posledních dnech sice v Česku panuje nezvykle teplé počasí, ale to se už velmi brzy změní. Meteorologové předpovídají nástup studené fronty. A to znamená, že dny budou opět nevlídné a sychravé. Naštěstí se můžeme zahřát vydatným krémem z červené řepy a dodat tak tělu pořádnou dávku zdravých látek.
15. 3. 2021 • Sezóna medvědího česneku za dveřmi. Při sběru dávejte pozor na dvě věci • Přestože nástup jara je zatím jen velmi pozvolný, už za několik dní se začnou v přírodě konečně objevovat jeho první neklamné známky. Jedním z prvních poslů jara je i medvědí česnek – úžasná bylinka s mnoha pozitivními účinky a širokým využitím nejen v kuchyni.
21. 1. 2021 • RECEPT: Brokolicový krém chutně • Brokolice nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny. Brokolicová polévka či brokolicový krém, to už je ovšem něco jiného. Tomuto jídlu často přijdou na chuť i ti, kteří by jinak samotnou brokolici za žádných okolností nepozřeli.
20. 1. 2021 • RECEPT: Rychlá rajčatová polévka • Geniálně jednoduchý recept z Itálie na tomatový krém, po kterém se u vás doma jen zapráší. Tato rajčatová polévka je hotová raz dva a její chuť každého dokonale uspokojí.