Pražské zprávyPražskýDEN.cz14. března 20181 minuta čtení

Nebe nad Prahou zaplní desítky horkovzdušných balónů

Nad centrem města se budou vznášet desítky balónů.

Pravděpodobně již tento víkend se Pražanům naskytne nevšední podívaná. Nad centrem města se v jeden okamžik bude vznášet více než třicet horkovzdušných balónů.

První ročník akce Balóny nad Prahou pořádá Český balónový svaz. Smyslem je upozornit na dosavadní úspěchy českého balónového létání, vybrat peníze pro centrum pečující o postižené děti a také umožnit pilotům a posádkám balónů unikátní zážitek v podobě přeletu nad historickým centrem.

ČTĚTE TAKÉ: Nová Trojská lávka bude dokončena příští rok. Praha už vybrala zhotovitele

Organizátoři zatím zaregistrovali ke startu 32 posádek. Vyletět by měly buď tento, nebo následující víkend. Přesné místo a čas startu bude oznámen dva dny předem v závislosti na počasí. „K tomu, abychom takový let mohli uskutečnit, potřebujeme vítr o určité rychlosti a síle,“ vysvětluje jeden z organizátorů letu Jan Suchý, viceprezident Českého balónového svazu.

Pražská vodárna.

ČTĚTE TAKÉ
Podolská vodárna bude mít mimořádně otevřeno zdarma

Prostředky vybrané od startujících posádek a jejich sponzorů budou věnovány Dětskému centru Paprsek, které provozuje v Praze několik zařízení komplexní péče o děti a mládež s mentálním a kombinovaným postižením a jejich rodiny.

Nepřehlédněte