Pražské zprávyKristián Vích24. září 20201 minuta čtení

Novou podobu terminálu Černý Most navrhne studio re:architekti

Koncepční studii autobusového terminálu Černý Most zpracuje česká architektonická kancelář re:architekti. Studio má za sebou například realizaci autobusového nádraží v Mnichově Hradišti. Výběrové řízení probíhalo pod taktovkou Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR). Studie by měla být dokončena příští rok v květnu.

Autobusový terminál Černý Most a jeho okolí vyžaduje již řadu let celkovou revitalizaci. Mezi hlavní problémy frekventovaného přestupního místa patří správa a údržba terminálu a nekvalitní veřejná prostranství v jeho okolí. Nejen na to by se měla koncepční studie zaměřit.

ČTĚTE TAKÉ: Cukrovarnický palác v centru Prahy se mění na luxusní hotel

„Černý most je symbolická východní brána do Prahy. Jedná se o jeden z nejvíce frekventovaných dopravních uzlů, zároveň je také místem, které teď nevzbuzuje pozitivní pocity. Studie se proto zaměří zejména na otevření terminálu pro pěší a zlepšení a zjednodušení přestupů na jednotlivé druhy dopravy,“ vysvětluje Adam Scheinherr, náměstek primátora pro dopravu.

Terminál Černý Most je významným přestupním uzlem mezi metrem B, dálkovými i příměstskými autobusy a plánovaným parkovacím domem P+R pro cca 880 vozidel. Do provozu byl uveden v roce 1998.

Nepřehlédněte