rajčata
30. 11. 2024 • Tomatový krém knížete Marqueliho: Zapomenutý poklad italské šlechty • Nechte se unést příběhem jedinečné polévky, která už tři století okouzluje labužníky po celém světě. Odhalíme vám tajemství receptu, který se předával výhradně v šlechtických kruzích severní Itálie. Dozvíte se nejen jak připravit dokonale hedvábný tomatový krém, ale také proč právě tato polévka způsobila revoluci v aristokratické kuchyni 18. století. Prozradíme vám triky, které z běžné tomatové polévky udělají skutečný kulinářský skvost.
11. 9. 2023 • Bruschetta Pomodoro: Přípitek na italskou jednoduchost • V srdci bohaté italské kulinářské tradice se skrývá předkrm, který oslavuje lásku této země k jednoduchosti, čerstvosti a chutným surovinám. Bruschetta Pomodoro je lahodná směs rajčat, česneku, bazalky a olivového oleje podávaná na křupavém opečeném chlebu. Zakousnout se do tohoto klasického pokrmu je jako vydat se na cestu po sluncem zalitém italském venkově.
13. 6. 2022 • Po rajčatech se dříve umíralo. Prokletí bohatých vysvětlila až věda • Zdravotní benefity konzumace rajčat jsou dnes již velmi dobře známé. Možná vás ale překvapí, že rajčata dříve způsobovala otravy a úmrtí bohatých a mocných lidí. Dlouho se však nevědělo, z jakého důvodu.
20. 1. 2021 • RECEPT: Rychlá rajčatová polévka • Geniálně jednoduchý recept z Itálie na tomatový krém, po kterém se u vás doma jen zapráší. Tato rajčatová polévka je hotová raz dva a její chuť každého dokonale uspokojí.
31. 12. 2020 • Zbraň proti obávaným chorobám. Jíst rajčata každý den se vyplatí hned několikrát • Využití rajčat v kuchyni je obrovské. Můžeme z nich připravovat omáčku na těstoviny, lahodnou polévku nebo lehký salát. Červené plody mají ještě jednu výhodu. Jsou mimořádně prospěšné pro zdraví.