RECEPT: Základní snídaňové vafle
Foto: Unsplash
Snad každý miluje vafle. Ale ne všichni už vědí, jak je správně připravit. S naším receptem na základní vafle si vykouzlíte voňavé a sladké ráno. Tohle je jídlo je tak skvělé, že si ho rozhodně budete chtít opakovat neustále dokola.
Jak tedy vafle připravit a co na ně všechno potřebujeme?
Suroviny na 5 porcí
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička soli
- 4 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce bílého cukru
- 2 vejce
- 1 ½ šálku teplého mléka
- ⅓ šálku rozpuštěného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva a cukr. Předehřejte vaflovač na požadovanou teplotu uvedenou v návodu k přístroji.
Ve druhé míse rozšlehejte vejce, pak vmíchejte mléko, máslo a vanilku. Mléčnou směs vlijte do moučné směsi a šlehejte, dokud se obě dvě složky krásně nespojí.
Naberte těsto naběračkou a vlijte do předehřátého vaflovače. Vafle pečte, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
Ihned podávejte s čímkoliv, co máte rádi. Může to být třeba čerstvé ovoce, marmeláda, javorový sirup nebo šlehačka a čokoláda.
Bramborový salát rozděluje Čechy. Spor o správný recept nemá vítěze, ale jednu věc profíci rozhodně doporučují