RECEPT: Rychlá rajčatová polévka
Rajčatová polévka Foto: Unsplash
Geniálně jednoduchý recept z Itálie na tomatový krém, po kterém se u vás doma jen zapráší. Tato rajčatová polévka je hotová raz dva a její chuť každého dokonale uspokojí.
Při vaření myslete na to, že kvalitní suroviny jsou důležité. Použijte proto čerstvá rajčata i bazalku a čerstvě mletý pepř. Tajemství té správné chuti rajčatového krému je totiž hlavně v ingrediencích.
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- hrst čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
Postup
Nejprve nakrojíme rajčata na obou koncích a spaříme je vroucí vodou. Následně oloupeme a nakrájíme. Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem.
Rajčata vaříme doměkka asi 15 až 20 minut. Před koncem přidáme bazalku, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme. Na zjemnění můžete přidat trochu zakysané smetany. Podáváme s opečeným toastem.
Bramborový salát rozděluje Čechy. Spor o správný recept nemá vítěze, ale jednu věc profíci rozhodně doporučují