Pražské krimiPražskýDEN.cz26. dubna 20181 minuta čtení

Policie odhalila desítky nelegálních dělníků na Pankráci. Čeká je vyhoštění

Pražská cizinecká policie včera provedla kontrolu přibližně tří stovek osob pracujících na jedné ze staveb na Pankráci v Praze 4. Cílem bylo odhalit cizince, kteří tam pracují tzv. „na černo“. Podezření se potvrdilo u osmdesáti z nich.

„Policisté v průběhu dne zkontrolovali celkem 281 osob, z toho jich 84 zajistili a předvedli na policejní služebnu. Důvodem zajištění bylo podezření z výkonu výdělečné činnosti bez povolení k zaměstnání, ačkoliv je toto povolení podmínkou k výkonu výdělečné činnosti,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

ČTĚTE TAKÉ: Muž vysosal z cizího účtu 15 tisíc korun. Stačila jednoduchá finta

S osmdesáti z nich bylo nebo bude zahájeno řízení o správním vyhoštění. Jedna osoba byla zadržena pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dva cizinci byli zajištěni, neboť na našem území pobývají nelegálně. U poslední osoby se ověřuje pravá identita.

ČTĚTE TAKÉ
Opilého řidiče prozradila příliš hlasitá hudba, druhého pod vlivem drog nefunkční světlo

Cizinecká policie zaznamenala v loňském roce výrazný nárůst nelegálního zaměstnávání, což se projevilo ve vyšším počtu správního vyhoštění. Za uplynulý rok vyhostilo Česko 5119 lidí, z toho 3111 právě kvůli nelegální práci. Oproti roku 2016 šlo o stoprocentní nárůst.

Nepřehlédněte