Kam vyrazitPetra Domašínská25. dubna 20182 minuty čtení

Prahou proběhne dav lidí v červených dámských šatech. Akce pomůže dobré věci

Když se v roce 1987 Američanka Donna Rhinehart, známá také jako Dáma v červeném, omylem objevila na běžeckém setkání v červených šatech a vysokých podpatcích, jen málokdo předpokládal, že se i přes svůj netradiční běžecký outfit rozhodne běh absolvovat. Ona ale nezaváhala a položila tak základy jednoho z nejrozšířenějších charitativních běhů na světě – Red Dress Run.

Dáma v červeném už bohužel nežije, její odkaz ale přetrvává dál: po celém světě se pravidelně pořádají běhy v červených dámských šatech, jejichž výtěžek je věnován na charitativní účely.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední dopis Milady Horákové je vystaven v Národním muzeu

Třetí ročník českého Red Dress Run se poběží v neděli 29. dubna 2018 v centru Prahy. Charitativně-recesistický běh v červených šatech na podporu seniorů v nouzi pořádá česká odnož mezinárodního běžeckého klubu Hash House Harriers (HHH), ve spolupráci s neziskovou organizací Život 90, která pomáhá seniorům a jejich blízkým.

ČTĚTE TAKÉ
Praha 1 pořádá letní tábor pro seniory. Pošlete tam vaši babičku?

Právě na podporu Senior Telefonu Života 90 – linky důvěry pro seniory – poputují prostředky ze startovného i sbírky, která se bude konat v den běhu. Trať dlouhá tři kilometry povede centrem Prahy a zúčastnit se jí může každý, kdo chce podpořit dobrou věc.

Zapojit se může každý

Startuje se v neděli 29. 4. 2018 v 16:00 hod. od sídla Života 90 (Karoliny Světlé 18, Praha 1). Na místě bude k dispozici šatna k převlečení a uložení věcí. Startovné je 200 Kč, děti do 15 let platit nemusí.

Trasa běhu

Karolíny Světlé – Divadelní – Náprstkova – U Dobřanských – Liliová – Karlův most – Mostecká – Lázeňská – Velkopřevorské nám. – U Sovových mlýnů – Hroznová – Malostranské nám. – most Legií – Střelecký ostrov – Smetanovo nábř. – Divadelní – Karolíny Světlé

ČTĚTE TAKÉ: Nová výstava na Vítkově přibližuje 130 let české turistiky

Nepřehlédněte