Pražské zprávyPražskýDEN.cz25. března 20182 minuty čtení

TÝDEN V PRAZE: Orloj nahradila obrovská LED obrazovka a opilé lékařce naměřili 3 promile

Co všechno se stalo v uplynulých sedmi dnech v Praze? Podívejte se na souhrn zpráv a zajímavostí, které vás na webu PražskýDEN.cz nejvíce zajímaly.

Orloj na Staroměstské radnici, který momentálně prochází generální rekonstrukcí, zakryla LED obrazovka o rozměrech 5,56 na 3,84 metru a váze jedné tuny, která pomocí speciálního softwaru nabízí pohled na kopii kompletního orloje.

ČTĚTE TAKÉ: Zeman jako profesor Bumbál versus Harry Potter. Nové video z Prahavic drtí český internet

Virtuální orloj na věži Staroměstské radnice.

ČTĚTE TAKÉ
Staroměstský orloj nahradila obrovská LED obrazovka. Kdy rekonstrukce skončí?

Lékařka ze Smíchova na tísňovou linku oznámila, že před její ordinací v čekárně polikliniky je muž, který je dle jejího názoru notně podroušen, a navíc ji chvíli před tím údajně i obtěžoval. Policisté na místě ale nakonec zjistili, že opilá je i sama lékařka.

ČTĚTE TAKÉ
VIDEO: Lékařka zavolala na opilce policisty. Sama nadýchala přes 3 promile

Počet obyvatel Prahy vzrostl v roce 2017 o 14 tisíc. Hlavní město tak mělo na konci loňského roku 1 294 513 obyvatel. Nejnovější data zveřejnil Český statistický úřad.

ČTĚTE TAKÉ
Narodilo se nejvíc dětí od roku 1980. Kdy bude mít Praha 1,5 milionu obyvatel?

Na Letišti Václava Havla Praha začal platit nový letní letový řád. V nadcházející sezóně, která potrvá do 27. října 2018, své služby v rámci pravidelné přepravy nabídne 67 dopravců, jejichž letadla budou směřovat do 157 míst po celém světě.

ČTĚTE TAKÉ
Nový letový řád začíná platit už v neděli. Z Prahy se bude přímo létat do 157 destinací

Začátek roku přidělal vrásky na čele zájemcům o vlastní bydlení. Pokračující růst cen nových i starých bytů a zdražení hypotečních úvěrů způsobují, že stále více domácností si nákup vysněné nemovitosti jednoduše nemůže dovolit.

ČTĚTE TAKÉ: Zoo Praha oslaví 90. výročí swingem, křtem knihy a bohatým doprovodným programem

ČTĚTE TAKÉ
Vlastní bydlení se stalo luxusem. Budou mít Pražané kde bydlet?

Otevření nového outletu Prague The Style Outlets u Tuchoměřic nedaleko pražského letiště Václava Havla nabere zpoždění. Místo původně avizovaného termínu 26. dubna bude prvním zákazníkům zpřístupněn až 18. května.

ČTĚTE TAKÉ
OBRAZEM: Největší český outlet s oblečením bude otevřen v polovině května nedaleko letiště

Žebříčku 25 nejkrásnějších destinací podle cestovatelského portálu TripAdvisor pro rok 2018 se Praha umístila na sedmém místě. Předstihla tak nepříklad New York, který oproti loňskému pátému místu letos klesl až na místo desáté.

ČTĚTE TAKÉ
TripAdvisor: Praha je sedmou nejkrásnější destinací světa

Městská policie hlavního města Prahy získala pro své motorizované hlídky nové motorky. Stroje, které jsou speciálně upravené pro policejní službu, byly ve středu strážníkům předány za účasti Libora Hadravy, radního pro bezpečnost a prevenci kriminality.

ČTĚTE TAKÉ
Pražští strážníci na nákupech. Pořídili si desítky nových motorek

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) podepsala smlouvu se zhotovitelským sdružením firem Metrostav, Swietelsky Rail CZ a SMP CZ o modernizaci traťového úseku mezi pražským hostivařským a hlavním nádražím. Díky ní vznikne do konce roku 2021 vůbec první čtyřkolejná trať na síti SŽDC.

ČTĚTE TAKÉ
OBRAZEM: Do čtyř let budou vlaky zastavovat na Zahradním Městě a v Edenu

Nepřehlédněte