Pražské krimiPražskýDEN.cz19. března 20182 minuty čtení

VIDEO: Lékařka zavolala na opilce policisty. Sama nadýchala přes 3 promile

Celé události předcházelo oznámení jedné pražské doktorky na tísňovou linku. V tom uváděla, že před její ordinací v čekárně polikliniky je muž, který je dle jejího názoru notně podroušen, a navíc ji chvíli před tím údajně i obtěžoval.

Řešit situaci vyrazili policisté z místního oddělení Smíchov. Ti v čekárně skutečně objevili notně alkoholem zmoženého muže, což potvrdila i provedená orientační dechová zkouška. Muži bylo naměřeno 3,3 promile alkoholu. Protože se ale v danou chvíli nedopouštěl žádného protiprávního jednání, předali ho policisté do péče zdravotnické záchranné službě.

ČTĚTE TAKÉ: V OC Smíchov je bomba, vyhrožoval muž. Poslechněte si záznam telefonátu

„Během řešení události byli policisté z místního oddělení Smíchov v kontaktu i s paní doktorkou, jakožto oznamovatelkou. Při tom si povšimli jejího, slušně řečeno podivného chování, především pak její „unavené“ artikulace. Na základě těchto skutečností pojali policisté podezření, že i paní doktorka si s největší pravděpodobností „cucla“ něčeho dobrého. Proto devětačtyřicetiletou ženu také podrobili orientační dechové zkoušce, která měla velice podobný výsledek, jako ta u prvně kontrolovaného muže. Výsledek dechové zkoušky totiž byl 3,17 promile alkoholu v dechu,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté následně lékařku předvedli na policejní služebnu pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V tuto chvíli hrozí ženě trest odnětí svobody jeden rok. Pokud se ale prošetřováním zjistí, že v tomto stavu i ordinovala, tedy že vykonávala zaměstnání, může jí hrozit až tříletý pobyt za mřížemi

Nepřehlédněte