Kam vyrazitPetra Domašínská7. března 20182 minuty čtení

Chyba jako základní aspekt lidského života. Tohle unikátní představení musíte vidět!

Existuje určitá pravděpodobnost, že se během představení nestane žádná chyba. Nejen o tom je představení na pomezí nového cirkusu a pohybového divadla od mezinárodního týmu kolem režiséra Víta Neznala.

Mimořádně zdařilé vysoupení můžete na vlastní oči vidět už tento pátek a sobotu. Uvede ho holešovická scéna Jatka 78. Jak už napovídá samotný název, tvůrci se rozhodli pro velmi aktuální téma chyb, chybování a omylů. Pracují s možností i nemožností jejich vzniku, s jejich průběhem v rámci divadelního představení a v neposlední řadě s tím, co vůbec lze za chyby považovat. Je proto otázkou, co vlastně diváci během představení uvidí – dokonale nazkoušený nový cirkus anebo jednu chybu za druhou.

ČTĚTE TAKÉ: Výstava Sluneční králové v Národním muzeu se blíží ke konci

„Chybování a omyly vnímám jako základní aspekt lidského života, který je navíc v dnešní napjaté a zrychlené době velmi aktuální. Jsme neustále konfrontováni s návody, jak se chyb a omylů vyvarovat, ale přesto jich děláme pořád stejně. Proto nás už od začátku zkoušení zajímalo, co všechno vlastně může divák během představení vyhodnotit jako chybné,“ přibližuje podstatu představení představení režisér Vít Neznal.

Tvůrčí tým sdružuje herce a akrobaty z různých částí Evropy i různých žánrů. Z akrobatek je domácímu publiku dobře známé duo Stephanie N´Duhirahe (CH) a Eliška Brtnická (v alternaci s Eliškou Kasprzyk), které se věnují závěsné akrobacii na laně a na hrazdě. Kořeny v tanečním a pohybovém divadle pak mají mladí performeři Florent Golfier (FR) a Viktor Černický (SK). Autorem hudby je Matouš Hejl, který například složil hudbu k Zelenkově filmu Ztraceni v Mnichově, scénografie se zhostil Petr Vítek.

Kdy a kde

Představení Chyba uvede v pátek a sobotu 9. a 10. března 2018 vždy v 19:30 holešovická scéna Jatka 78 (Bubenské nábřeží 306/13, Praha 7). Vstupenky pořídíte za 180-250 Kč na webu www.jatka78.cz

Nepřehlédněte