Pražské zprávyPražskýDEN.cz10. března 20182 minuty čtení

Praha 1 pořádá letní tábor pro seniory. Pošlete tam vaši babičku?

Městská část Praha 1 a Středisko sociálních služeb Praha 1 pořádají letos další ročník Letní tábora pro seniory. Uskuteční se od 16. do 23. června v Dobronicích u Bechyně. Celý pobyt je pro seniory z Prahy 1 zdarma, účastníci si hradí pouze stravu.

„Naši senioři jsou každý rok ubytováni po dvou v útulných a pohodlných chatkách s vlastním sociálním zařízením tvořeným WC a sprchovým koutem a k dispozici jim je pětkrát denně výborná strava,“ vysvětlil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který se pokaždé přijede na tábor podívat.

ČTĚTE TAKÉ: Začíná platit noční zákaz aut v centru Prahy. Zatím jen na zkoušku

Organizátoři samozřejmě myslí i na zvláštní požadavky a nároky. Diabetici dostávají druhou večeři, ale vyhoví se i dietetickým omezením či náboženským alimentárním tabu – je jen třeba vše v předstihu při podepisování přihlášky nahlásit. „Pitný režim je navíc plně v ceně. U baru je pak možné si dokoupit nápoje podle vlastního výběru,“ doplnila ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová.

ČTĚTE TAKÉ
Senior akademie Prahy 13 poradí, jak se účinně bránit kriminalitě

Chybět nebude celotáborová hra

„Letošní celotáborová hra se jmenuje Ze života hmyzu a naši seniorští účastníci se mohou těšit na celodenní organizovaný program plný soutěží, her a zábavy. Vše je samozřejmě přizpůsobeno věku a zdravotnímu stavu, v případě pěkného počasí jsme co nejvíce venku, za deště pak máme k dispozici krásné vnitřní prostory. Nechybějí táborák ani koncerty,“ vyjmenovala Helena Čelišová, která se spolu s kolegyněmi Terezou Noskovou a Karolínou Schwarzovou na seniory moc těší.

Přihlášky budou přijímány od 12. března ve Středisku sociálních služeb (Dlouhá 23, Praha 1). Svoji osobní návštěvu si zájemci musí předem domluvit na telefonním čísle 607 048 183 nebo 725 397 934.

Nepřehlédněte