Kam vyrazitPetra Domašínská5. března 20181 minuta čtení

Pražské velikonoční trhy začínají už za několik dní. Podívejte se, co nabídnou

Velikonoční trhy na Václavském náměstí.

Velikonoční trhy přinesou do hlavního města jaro, tradiční folklor i dobré jídlo. Začnou v sobotu 17. března a potrvají do 8. dubna 2018. V desítkách dekorovaných stánků na Staroměstském a Václavském náměstí či na náměstí Republiky nabídnou typické velikonoční a jarní zboží. Součástí trhů bude pestrý denní kulturní program s desítkami folklorních souborů z celé republiky.

Centrem velikonočního dění se již tradičně stane Staroměstské náměstí, kde vyroste pódium pro hudební a kulturní vystoupení a organizátoři zde vztyčí také velkou bohatě ozdobenou břízu.

ČTĚTE TAKÉ: Výstava ve Valdštejnské zahradě připomíná Karla Čapka

„Všechny finální přípravné práce jsou v plném proudu a týmy dekoratérů dokončují zcela novou podobu výzdoby náměstí. Kromě tradičních dekorací a vizuálních prvků, které charakterizují barvy a symboly nejkrásnějších jarních svátků, zveme všechny návštěvníky i na bohatý kulturní program. Po loňských pozitivních ohlasech se mohou všichni těšit na pásma živých animačních vystoupení, kde si hosté trhů mohou sami vyzkoušet lidové tance a zvyky,“ upřesňuje Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, organizátora největších trhů v České republice. Chybět nebudou oblíbené dětské fotokoutky ani velké 3D dekorace a další novinky.

Nepřehlédněte