Pražské krimiPražskýDEN.cz4. března 20182 minuty čtení

VIDEO: Seladon si přišel rozměnit. Záhadnou fintou okradl pracovnici přepážky o 20 tisíc korun

Z rádoby roztěkaného zmatkaře se vyklubal podvodník, kterému teď hrozí až dva roky vězení. Celý příběh, trvající fakticky pouhých několik málo minut se odehrál koncem ledna v jedné bankovní pobočce v Lazarské ulici.

Do té přišel 26. ledna krátce před půl druhou odpoledne neznámý seladon. Po vstupu do pobočky si to rovnou namířil k přepážce, u které žádal úřednici o rozměnění bankovek.

ČTĚTE TAKÉ: Pod falešnou identitou oklamal dvě nemocnice i přítelkyni. Hrozí mu osm let vězení

„Slečna za přepážkou se snažila zákazníkovi vyhovět v maximální možné míře. Proto mu nejprve rozměnila pětitisícovky na tisícikoruny tak, jak to původně požadoval. Muž svůj požadavek ale náhle změnil a chtěl bankovky o poznání nižší nominální hodnoty. Ani v tom dívka neviděla problém. Díky tomu odcházel zákazník z pobočky po několika minutách s doslova balíkem dvou set korunových bankovek. Navíc odcházel obohacen o částku téměř dvacet tisíc korun, o které úřednici trikem ošidil. To ale v danou chvíli věděl jenom on,“ popisuje průběh zločinu policejní mluvčí Tomáš Hulan.

ČTĚTE TAKÉ
VIDEO: Chmatáci jednoduchým trikem vyškrábli z pokladny tisíce korun, když se nikdo nedíval

Případ nyní prošetřují policisté z místního oddělení Nové město pro podezření z trestného činu podvodu a zároveň pátrají po muži zachyceném na záběrech bezpečnostních kamer. Vypátrat se ho totiž prozatím nepodařilo

Z toho důvodu se policisté obrací s prosbou o pomoc při pátrání na širokou veřejnost. Pokud muže na záběrech poznáváte, znáte jeho totožnost a místo jeho pobytu či pohybu, předejte tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Nepřehlédněte