Pražské krimiPražskýDEN.cz19. února 20181 minuta čtení

VIDEO: Okradl muže na invalidním vozíku a vyluxoval mu konto. Pořádně si toho zmetka prohlédněte

Případ lidského hyenismu řeší v těchto dnech policisté z Karlína. S žádostí o pomoc se na ně koncem ledna obrátil muž, který je upoután na invalidní vozík. Pravděpodobně během cesty městskou hromadnou dopravou ze Smíchova na Jarov mu někdo ukradl peněženku. Tu měl uloženou v tašce, která byla zavěšená přes madlo vozíku.

Invalidní student, který při takových cestách musí využívat asistenta, na krádež přišel až na pokoji na kolejích. Zloděj mezitím několikrát zneužil jeho platební kartu, kterou měl spolu s doklady a hotovostí v odcizené peněžence.

ČTĚTE TAKÉ: Vykutálení zlodějíčci odvezli z nákupáku drahý historický kočárek

Policistům se podařilo zajistit kamerové záznamy podezřelého muže, který platební kartou platil. Jednou byl zachycen v obchodě s jiným mužem při nákupu elektropříslušenství. Podruhé se objevil s neznámou ženou ve večerce, kde si za cizí peníze obstarával banány, Pepsi colu a další občerstvení.

ČTĚTE TAKÉ
VIDEO: Muž na Budějovické kopancem poničil metro. Poznáváte ho?

Půjde do chládku

Za krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozmění platebního prostředku hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení až dvouletý pobyt za mřížemi. Pomůžete lidskou hyenu dopadnout? Pokud muže nebo ženu na videu poznáváte, kontaktujte linku 158.

Nepřehlédněte