Pražské krimiPražskýDEN.cz15. února 20182 minuty čtení

Muži měli v batohu dvě kila marihuany. Policisté je doslova vyčmuchali

Kardinální úlovek mají na svém kontě policisté hlídkové služby prvního policejního obvodu. Ve Vrchlického sadech V Praze 1 si ve středu všimli dvou mužů, kteří tam postávali a pokuřovali.

Když muži spatřili policejní hlídku, pod vlivem nečistého svědomí zazmatkovali, odhodili cigaretu a rychlým krokem se pokusili z místa odejít. To se jim však nepodařilo, policisté je dostihli a provedli kontrolu.

ČTĚTE TAKÉ: Brazilka ve svých útrobách pašovala kokain. Dopadli ji pražští celníci

„Z kontrolovaných byl cítit silný zápach, který je tolik typický pro sušené rostliny marihuany. Muži se navíc chovali velmi nervózně. Jako důvod uvedli, že jim za chvíli jede vlak a určitě ho díky kontrole nestihnou. Policisty však neobměkčili, a když jim po chvíli výmluv ukázali obsah svých batohů, bylo všem na místě jasné, že vlak opravdu nestihnou. V jednom z batohů byly totiž dva pytle, z kterých se onen zápach linul,“ popsal neobvyklý zásah policejní mluvčí Jan Rybanský.

Kontrolovaní muži policistům následně přiznali, že se jedná o více jak dva kilogramy marihuany, kterou koupili od neznámého muže za několik tisíc euro a měli ji odvézt kamarádovi. Za tuto „službičku“ měli slíbenou finanční odměnu.

Policisté muže ve věku 25 a 16 let na místě zadrželi a předvedli na policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Případ je nyní prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Nepřehlédněte