Kam vyrazitPetra Domašínská16. února 20182 minuty čtení

Festival delikátních chutí nabídne tradiční i netradiční pokrmy z několika kontinentů

Festival nabídne delikátní jídla z celého světa.

Již počtvrté se letos bude konat Festival delikátních chutí v Novoměstské radnici. I tentokrát otevře svou náruč plnou chutí z nejrůznějších koutů takřka celého světa.

Akce nechá nahlédnout do kuchyní mnoha zemí a rozvonět pokrmy, které je reprezentují. V sobotu 10. března 2018 od 10 do 18 hodin můžete objevovat dosud nepoznané, ale i oblíbené chutě a vůně na nádvoří Novoměstské radnice i v celém přízemí jejích interiérů. Během jednoho sobotního dopoledne tak můžete procestovat téměř celý svět.

ČTĚTE TAKÉ: Unikátní expozice Laboratoř ticha v Národním zemědělském muzeu prošla rekonstrukcí

„Těšit se můžete na chutě slané i sladké, hořké, kyselé i umami. Pochoutky pikantní i jemné, studené i teplé, chuťovky do ubrousku i horkou polévku do misky. Paletu chutí ze Srí Lanky, vynikající pastu ze Sicílie, netradiční sladkosti z Maďarska. Burgery mnoha druhů, ohnivý Tex-Mex, tyrolské klobásky a sýry, šarmantní francouzská vína, domácí sirupy i guláš třeba z Barmy. Je toho zkrátka moc a nejlepší bude přijít si k nám vybrat,“ láká vedoucí festivalu Zuzana Menhartová.

Komik Vlasta Burian prý pořádal legendární chlebíčkové párty.

ČTĚTE TAKÉ
Chlebíček vznikl úplnou náhodou. Ládoval se jím Burian i Werich, zabíjel kolaboranty

„Festival otevřený skvělým kuchařům z celého světa, pestré škále surovin, chutí i barev je vždy v kontextu našich historických prostor velikou podívanou i svátkem vytříbených chutí. Jsem velmi rád, že se taková událost u nás na radnici již stává více než součástí dramaturgie, tak především milou tradicí,“ dodává Albert Kubišta, ředitel Novoměstské radnice.

Kdy a kde?

Festival se koná 10. března 2018 v Novoměstské radnici na Karlově náměstí. Otevřeno bude od 10 do 18 hodin. Vstupné je zcela zdarma.

Nepřehlédněte