Pražské zprávyPražskýDEN.cz3. února 20182 minuty čtení

Sebevražda přímo během představení. Národní divadlo zažilo velký policejní zásah

Dvě desítky policistů a drama, na jaké Národní divadlo dlouho nezapomene. Mladá dívka chtěla spáchat sebevraždu přímo během probíhajícího představení. Nakonec se ukázalo, že šlo o vtip.

V pátek krátce před devátou hodinou večer zavolala na tísňovou linku žena a oznámila, že její dcera chce spáchat sebevraždu skokem z nejvyšší galerie Národního divadla. Na scéně se v tu chvíli odehrávalo představení Carmen.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Národní divadlo si připomnělo 150 let od položení základních kamenů

Na místo okamžitě vyrazila zhruba dvacítka policistů, mj. příslušníků pohotovostní motorizované jednotky a speciální pořádkové jednotky. Tak vysoký počet nasazených strážců zákona byl dle policie adekvátní vzhledem tisísovce diváků v sále, kteří právě sledovali vystoupení.

ČTĚTE TAKÉ
Muž vysosal z cizího účtu 15 tisíc korun. Stačila jednoduchá finta

Byl to prý jen žert

Než ale došlo k samotnému zásahu, na tísňovou linku opět zavolala žena s tím, že se s největší pravděpodobností jednalo o nedorozumění, nebo možná dokonce žert ze strany její dcery. Žena dokonce důrazně žádala operátora, aby zastavil veškerá opatření, která do té doby policisté učinili.

Komik Vlasta Burian prý pořádal legendární chlebíčkové párty.

ČTĚTE TAKÉ
Chlebíček vznikl úplnou náhodou. Ládoval se jím Burian i Werich, zabíjel kolaboranty

„Jednalo o velice nestandardní situaci. Policisté se nesetkávají každý den s tím, že by zakročovali v divadle, v tomto případě dokonce v Národním. Zasahující policisté také museli krom jiného respektovat fakt, že právě probíhalo představení, které by ukvapeným zákrokem doslova zničili. Počínat si navíc museli tak, aby nezpůsobili paniku přítomných, která by při počtu osob mohla mít dokonce fatální následky,“ uvedl mluví pražských policistů Tomáš Hulan.

Zástupci Národního divadla poděkovali policistům za profesionální přístup a ocenili, že nijak nebylo narušeno probíhající představení.

ČTĚTE TAKÉ: Při požáru v pražském hotelu zemřeli čtyři lidé, hasiči zachránili 34 osob

Nepřehlédněte