Bramborový salát rozděluje Čechy. Spor o správný recept nemá vítěze, ale jednu věc profíci rozhodně doporučují
V českých domácnostech se v předvánočním čase opět rozhořívají vášnivé debaty. Některé z nich se táhnou celé generace a nemají jednoznačného vítěze. Když přijde řeč na bramborový salát, dokáže to pořádně rozvířit emoce.
Každá rodina přísahá na svůj vlastní recept. Co dům, to jiná varianta národního pokladu. A není divu – už jen základní verze obsahuje řadu ingrediencí, které lze různě kombinovat a dávkovat.
Češi šílí. Oblíbený vánoční sortiment byl vyprodaný už v listopadu. Víme, do kdy máte ještě čas na nákupy
Zajímavý pohled na věc nabízí známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Do tradičního receptu doporučuje přidat šunku a mražený hrášek. Podle jeho slov to dodá pokrmu nejen zajímavou chuť, ale také pěknou barvu.
Tajemství úspěchu je v detailech
Zkušení kuchaři se shodují na jedné zásadní věci. Bez kvalitních surovin to prostě nejde. Klíčovou roli hrají především brambory varného typu A. Ty si zachovávají správnou konzistenci a nerozpadají se. K nim pak patří klasická sestava: mrkev, celer, petržel a samozřejmě nakládané okurky.
Čas hraje důležitou roli
Důležitým faktorem, který mnoho lidí podceňuje, je doba odležení. Bramborový salát potřebuje čas, aby se chutě správně propojily. Proto zkušení kuchaři doporučují nechat ho několik hodin odpočinout v lednici. Teprve pak salát získá tu správnou chuť, kterou všichni známe a milujeme.
Dechberoucí vánoční překvapení. Světelná show na pražském letišti
Češi jsou nadšení. I letos ušetří o Vánocích peníze. Prodejce cenu nezvýšil
Lehká varianta získává na oblibě
České rodiny si stále častěji upravují recepturu podle svých preferencí. Mnoho z nich volí odlehčenou verzi s jogurtem místo majonézy. Ta je mimochodem obzvlášť populární v letních měsících, kdy člověk netouží po těžkých pokrmech.
Experimentování má své meze
Přestože existuje nespočet variant, některé experimenty mohou oblíbený pokrm spíše pokazit než vylepšit. Kuchaři proto radí držet se osvědčených postupů a experimentovat jen v rozumné míře. Nakonec je nejlepší vyzkoušet různé varianty a najít tu, která nejvíc vyhovuje vašim chuťovým buňkám.
Češi jsou nadšení. I letos ušetří o Vánocích peníze. Prodejce cenu nezvýšil