Kam vyrazitPetra Domašínská1. února 20182 minuty čtení

Lachtan Meloun zahájí olympiádu. Možná dostane i medaili

Lachtan Meloun zahájí olympiádu v Zoo Praha speciálním vystoupením.

Na nadcházející víkend si Zoo Praha připravila zajímavý program pro návštěvníky všech věkových kategorií. V pátek, kdy mají školáci pololetní prázdniny, proběhnou mimořádná komentovaná krmení a setkání u mnoha druhů zvířat. V sobotu lachtan Meloun zahájí olympiádu speciálním vystoupením a slavit se budou 5. narozeniny orangutaní slečny Diri. Na neděli se pak mohou těšit všichni milovníci želv.

Na pololetní prázdniny v pátek 2. února je přichystán pestrý program pro všechny, kteří se chtějí dozvědět něco více o oblíbených druzích zvířat. Setkání a krmení budou probíhat po celý den v expozicích tučňáků, slonů, goril, lachtanů, orangutanů, očkovitých šelem nebo žiraf.

ČTĚTE TAKÉ: Legendární Dead Can Dance přijedou příští rok do Prahy

V sobotu 3. února budou v Zoo Praha zahájeny olympijské hry. Lachtan Meloun si pro tuto příležitost připravil speciální vystoupení, které předvede ve 13:30. Uvidíte jak samotnou sportovní přípravu, tak i mnoho disciplín, a možná, že dokonce získá za své výkony vytouženou medaili.

Hry malajských tygřat ze Zoo Praha začínají nabývat na razanci.

ČTĚTE TAKÉ
OBRAZEM: Z mazlíčků se stávají šelmy. Podívejte se, jak dospívají malajští tygři

V tento den také proběhne oslava 5. narozenin slečny Diri, orangutana sumaterského. Pracovníci zoo předají dárek v 15 hodin v Indonéské džungli. Zájemci se zároveň budou moci dozvědět mnoho informací o ochraně tohoto druhu na informačním stánku.

Neděle 4. února bude patřit chovatelům a jejich želvím mazlíčkům. Tradiční cyklus přednášek v rámci Dne chovatelů želv povedou odborníci na slovo vzatí – Petr a Nataša Velenští. Pokud máte otázky vztahující se k chovu želv nebo si chcete poslechnout nejnovější poznatky, zastavte se od 9:30 do 16:00 ve Vzdělávacím centru.

Nepřehlédněte