Kam vyrazitPetra Domašínská2. února 20181 minuta čtení

Nasaďte masky a vyrazte na Letenský masopust! O zábavu bude postaráno

V sobotu 3. února od 13 do 17 hodin probíhá v Národním zemědělském muzeu v Praze masopustní program, který je součástí akce Letenský masopust. Kromě reje masek a výstav o jejich historii návštěvníky čekají také divadla, ukázky folklórních tanců a gastronomické speciality „tetiček z Kobylí“.

Masopustní průvod začíná na Strossmayerově náměstí a zahájí ho starosta Městské části Praha 7 Jan Čižinský, poté se průvod se přesune do Národního technického muzea.

ČTĚTE TAKÉ: Národní zemědělské muzeum se připojuje k letošní Noci vědců

Od 13 hodin bude akce pokračovat v sousedním Národním zemědělském muzeu, kde bude v průběhu odpoledne probíhat pestrý doprovodný program určený pro děti i dospělé. Zahraje divadelní soubor Ty-já-tr, divadlo Antonína Novotného nebo Klaunské trio, tančit budou děti z místního Domu dětí a mládeže, módní návrhy představí studenti z VOŠ oděvního návrhářství z Prahy 7. Masopustní veselí se v podvečer zakončí v zahradě Galerie Scarabeus.

Do všech uvedených prostor mají masky vstup volný. Pro návštěvníky bez masek je do Národního zemědělského muzea vstupné 50 Kč, platí také pro vstup do všech expozic.

Nepřehlédněte