MagazínPavla Bartošová28. srpna 20232 minuty čtení

Jak poznat, že mě už nemiluje? A jak se s tím vyrovnat?

Foto: Unsplash

Vztahy jsou složité a každý vztah je jedinečný. Ovšem existují některé názznaky, které mohou znamenat, že váš partner nebo partnerka k vám již necítí to, co v minulosti. Pokud máte obavy, že vaše láska zeslábnula nebo zcela vymizela, zde je několik zaručených vodítek a tipů, jak se s touto situací vyrovnat.

Jak poznat, že mě už nemiluje?

  1. Změna v komunikaci: Pokud si všimnete, že vaše komunikace s partnerem je méně častá, povrchní nebo napjatá, může to být známka toho, že se vztah mění.
  2. Nedostatek fyzické náklonnosti: Pokud už neprojevuje touhu vás obejmout, políbit nebo dotýkat se vás jako dříve, může to znamenat, že ztrácí zájem.
  3. Nezájem o společné aktivity: Pokud partner tráví více času sám nebo s jinými lidmi a ztrácí zájem o trávení času s vámi, je to alarmující.
  4. Neplánuje budoucnost: Když se vyhýbá hovoru o společné budoucnosti nebo dělá plány bez vás, může to naznačovat ztrátu zájmu.
  5. Nedostatek upřímnosti: Pokud si všimnete, že je neupřímný nebo vám tají informace, může to být známka problémů.

Jak se s tím vyrovnat?

  1. Komunikujte: Mluvte o svých pocitech a obavách s partnerem. Otevřená komunikace je klíčem k pochopení toho, co se děje ve vztahu.
  2. Sebereflektujte: Zeptejte se sami sebe, co byste mohli udělat jinak, a buďte připraveni pracovat na vlastních slabostech.
  3. Hledejte terapii nebo poradenství: Profesionální pomoc může být nástrojem, jak řešit problémy ve vztahu a porozumět svým pocitům.
  4. Pečujte o sebe: Ať už se rozhodnete zůstat v daném vztahu nebo ho ukončit, je důležité si najít čas pro sebe a zaměřit se na vlastní pohodu.
  5. Vyhledejte podporu: Mluvte s rodinou nebo přáteli, kteří vás podporují a rozumějí vám. Může to pomoci zmírnit bolest a smutek.
  6. Rozhodnutí o budoucnosti: Pokud dojdete k závěru, že vztah není správný, buďte odhodláni udělat to, co je nejlepší pro vás.

Vztahy jsou někdy složité a mohou se měnit. Důležité je si uvědomit svou hodnotu, milovat sebe sama a dělat rozhodnutí, která jsou v nejlepším zájmu vašeho štěstí a pohody.

ČTĚTE TAKÉ: Nevěra jako nový standard? Tolyamorii přijímá stále více párů

Nepřehlédněte