MagazínTereza Běhalová12. července 20232 minuty čtení

7 vět, které manipulátoři neslyší rádi

Manipulátoři jsou zvláštní druh tvorů. Milují, když jim lidé slepě věří a plní jejich přání. Ale co se stane, když se jim postavíme a vyslovíme věty, které jim nedovolí ovládat náš život? Naše slova se promění v šípy, které jejich manipulační triky zasáhnou ve zranitelném místě. Přinášíme vám seznam sedmi vět, které manipulátoři neslyší rádi.

1. Nebudu dělat to, co říkáš.

Tato věta je pro manipulátora jako červený hadr pro býka. Prostě nemohou přijmout fakt, že někdo nemá zájem jít jim na ruku. To je jejich způsob, jak získat kontrolu nad ostatními, ale když slyší tuto odmítavou frázi, jejich svět se hroutí.

ČTĚTE TAKÉ: Umění stanovit osobní hranice. Základní průvodce autentickým životem

2. Už znám tvoje triky.

Manipulátoři si rádi myslí, že jsou mistři manipulace, ale když jim někdo odhalí jejich taktiku, jejich velkolepý plán se rozplyne jako pára nad hrncem. Tato věta je jako zrcadlo, které jim ukazuje, že jejich triky jsou průhledné a neúčinné.

ČTĚTE TAKÉ: Umíte říkat NE? Měli byste se to naučit. Poradíme vám snadné triky

3. Mám vlastní názor.

Manipulátoři mají rádi, když si ostatní lidé ponechávají své názory pro sebe. Ale když se někdo postaví a vyjádří svůj vlastní názor, manipulátor se cítí ohrožený. Je to jako špendlík v jejich balonku iluze, který způsobuje prasknutí.

4. Nechci tě poslouchat.

Manipulátoři milují svůj hlas a jejich moc nad ostatními. Ale když jim někdo sdělí, že jejich slova nepadají na úrodnou půdu, jejich ego dostane pořádnou ránu. Tato věta je jako hrana meče, která jejich slova rázně odsekne ve vzduchu.

ČTĚTE TAKÉ: Pozor na toxické přátele. Od takových lidí se držte co nejdál

5. Nedělej mi to.

Manipulátoři jsou často známí svými manipulačními hrami, které používají ke kontrole ostatních lidí. Ale když jim někdo jasně řekne, že tyto hry odmítáte, jejich strategie se začne hroutit jako domeček z karet. Tato věta jim posílá jasný signál, že manipulace nemá místo ve vašem životě.

ČTĚTE TAKÉ: Umírající prozradili, čeho v životě nejvíce litují

6. Nechci se zavázat k ničemu.

Manipulátoři mají rádi, když se lidé podřizují jejich přání a plní jejich požadavky. Ale když jim někdo řekne, že není ochoten se vázat na jejich manipulativní hry, jejich vliv se zmenšuje. Tato věta jim zavírá dveře před nosem a ukazuje, že nejsme jejich hračkou.

7. Jsem šťastný/á tak, jak jsem.

Manipulátoři se snaží přesvědčit ostatní lidi, že potřebují jejich pomoc a vedení. Ale když jim někdo sdělí, že je sám se sebou spokojený a nemá potřebu jejich „pomoci”, manipulátor ztrácí svůj středobod. Tato věta jim ukazuje, že jsme silní a nezávislí, a jejich snaha nás ovládat je marná.

Manipulátoři mají rádi, když jsou lidé bezbranní a poslušní. Ale když se postavíme a vyslovíme tyto věty, jejich svět se hroutí. Nebojte se odhalit jejich triky a nepřipustit, aby ovládali náš život. Použijte tyto věty jako svou obrannou zbraň a prokažte, že nejste jejich obětí.

Zdroj: Autorský text

Nepřehlédněte