LifestyleTereza Běhalová10. července 20232 minuty čtení

Oslňující pleť v létě. Získejte zářivý vzhled pomocí několika snadných triků

Foto: Unsplash

Když slunce vystoupá na oblohu a teploty stoupají, naše pokožka potřebuje zvláštní péči. Léto přináší své výzvy, jako jsou sluneční paprsky, vysoká vlhkost a zvýšené pocení. Ale nezoufejte! S těmito jednoduchými tipy a triky na péči o pleť v létě můžete dosáhnout svěží, zářivé a čisté pokožky, která bude vyzařovat krásou i v parných letních dnech.

Ochrana před slunečním zářením

Slunce je jedním z největších nepřátel zdraví a krásy pokožky. Při jakékoli letní péči je důležité používat ochranný krém s vysokým SPF, který chrání pleť před škodlivými UV paprsky. Aplikujte jej rovnoměrně na obličej, krk a vystavené části těla a nezapomeňte ho pravidelně obnovovat.

ČTĚTE TAKÉ: Horko lépe zvládnete s vhodným oblečením i úpravou jídelníčku

Zvlhčování

Vysoká vlhkost a horké počasí mohou způsobit vysoušení pokožky. Proto je důležité udržovat hydrataci pleti. Používejte lehké hydratační krémy nebo séra na bázi vody, které dodají pleťi potřebnou vlhkost, aniž by ji přitěžovaly. Pravidelně používejte hydratační masky a vyhýbejte se příliš horkým sprchám, které mohou pokožku vysušovat.

Čištění

Svěží pleť začíná s čistotou. Pravidelné čištění pleti je v létě obzvláště důležité, protože nadměrné pocení a nahromaděná nečistota mohou způsobit ucpání pórů a vznik akné. Používejte jemné čisticí produkty vhodné pro váš typ pleti a očistěte pleť dvakrát denně. Vhodným doplňkem je také použití toniku, který pomáhá vyrovnávat pH pokožky.

Exfoliace

Při letní péči o pleť nezapomeňte na exfoliaci. Odstraňování odumřelých kožních buněk způsobuje, že pleť vypadá svěže a zářivě. Používejte jemné exfoliační produkty nebo přírodní exfolianty, jako je cukr s olivovým olejem, a aplikujte je jednou nebo dvakrát týdně.

Dodatečná ochrana očí

Citlivá kůže kolem očí vyžaduje zvláštní péči. Používejte lehký hydratační krém nebo oční krém s ochranným faktorem proti slunečnímu záření. Dodatečně ochráníte oči i nošením klobouku nebo slunečních brýlí s UV filtrem.

ČTĚTE TAKÉ: Používáte opalovací krém správně? Vyhněte se nejčastějším chybám

Pitný režim

Správná hydratace začíná zevnitř. Pijte dostatek vody a hydratačních nápojů, abyste udrželi pokožku hydratovanou a odplavili škodlivé látky z těla. Ovoce a zelenina s vysokým obsahem vody, jako jsou melouny, okurky a citrusové plody, jsou také skvělým zdrojem hydratace a vitamínů.

Minimalistický make-up

V horkých letních dnech se vyhněte těžkému make-upu, který by mohl ucpávat póry a způsobovat nepříjemný pocit na pleti. Raději sáhněte po lehkých a vzdušných produktech, jako je BB krém nebo minerální make-up, který dodá vaší pokožce přirozený a svěží vzhled.

Letní péče o pleť není žádnou vědeckou disciplínou, ale vyžaduje trochu péče a pozornosti. Vychutnejte si slunečné dny s plným sebevědomím, protože vaše pleť bude vypadat ohromující!

Nepřehlédněte