Pražské zprávyPražskýDEN.cz29. dubna 20232 minuty čtení

Praha 2 daruje peníze strážníkům, policistům a hasičům

Foto: Unsplash

Městská část Praha 2 pokračuje v podpoře bezpečnostních složek. Ze svého rozpočtu uvolní 350 tisíc korun na motivační odměny strážníků městské policie, dalších 240 tisíc korun pak rozdělí mezi strážníky, policisty a hasiče na nákup techniky a vybavení. Záměr schválilo Zastupitelstvo městské části Praha 2 na svém včerejším jednání.

„Bezpečnost patří dlouhodobě mezi hlavní priority radnice Prahy 2. Její zajištění považujeme za svůj prvořadý úkol, což by samozřejmě bez úzké spolupráce se strážníky, policisty a hasiči nebylo možné. Tito lidé se každodenně potýkají s náročnými situacemi a při jejich řešení často nasazují zdraví i život. O to víc si proto zaslouží naše poděkování a maximální podporu,“ uvedla starostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která se pravidelně v závěru roku účastní spolu s ostatními radními slavnostního oceňování nejlepších příslušníků bezpečnostních složek na Novoměstské radnici.

ČTĚTE TAKÉ: Praha chce koupit dům, kde zemřel Jan Palach a farář Josef Toufar

„S bezpečnostními složkami úzce spolupracujeme a pravidelně se scházíme na bezpečnostních poradách. Díky dobře nastavené spolupráci můžeme reagovat na aktuální vývoj bezpečnostní situace včas,“ uvádí radní pro oblast bezpečnosti Michal Zuna a zároveň dodává: „Uvítali bychom samozřejmě, aby v ulicích Dvojky bylo více strážníků a policistů. Ale uvědomujeme si, jak složité to v poslední době na pracovním trhu bezpečnostní sbory mají. Těžké je kvalitní a zkušené příslušníky nejen udržet, ale zároveň motivovat k nástupu ty nové. Pokračujeme proto v naší podpoře, přispíváme bezpečnostním složkám na nákup lepšího vybavení, na odměňování a poskytujeme jim služební byty.“

Jednotlivé bezpečnostní složky finanční příspěvek radnice ve výši 80 tisíc korun využijí již tradičně po svém. Například strážníci městské policie si díky příspěvku pořídí zařízení a technologie pro noční vidění, policisté bezdrátová sluchátka, videokamery do vozidel a detektory úniku plynu, a hasiči sportovní vybavení, které jim poslouží k udržování tolik potřebné fyzické kondice.

Zdroj: Tisková zpráva MČ Praha 2

Nepřehlédněte