Pražské krimiPražskýDEN.cz25. ledna 20181 minuta čtení

Nelegální herna fungovala jako „dobročinný spolek“. Celníci ji uzavřeli už podruhé

Ve středu 24. ledna provedli pražští celníci kontrolní akci v bistru v Praze 4 – Michli, kde bylo zjištěno, že za tajnými dveřmi jsou provozovány čtyři nelegální výherní hrací přístroje.

V této provozovně nebyli pražští celníci poprvé, v březnu loňského roku odtud odvezli také čtyři výherní automaty bez patřičných povolení ministerstva financí.

ČTĚTE TAKÉ: Ženu znásilnil na chodbě domu. Policisté po něm zatím bezvýsledně pátrají

Automaty byly provozovány pod hlavičkou dobročinného spolku a případná prohra hráčů byla tzv. „příspěvek spolku“. Celníci kromě zajištěných automatů z provozovny odvezli taktéž klíče, žetony, čipové karty, finanční hotovost ve výši dva tisíce korun a další věci, které sloužily k nelegální hře.

Provozovatelům hrozí milionové pokuty

Provozovatelům nelegálního hazardu podle zákona o hazardních hrách hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun, propadnutí zadržených přístrojů, hotovosti a dalších předmětů související s nelegální hrou.

Pražští celníci od začátku loňského roku, kdy převzali dozorovou činnost nad nelegálním hazardem, zlikvidovali 44 nelegálních heren na území hlavního města Prahy a zabavili 365 výherních hracích přístrojů, 11 stolů pro živé hry, osm rulet, 11 kvízomatů všech úrovní, dva slevostroje a zajistili více než 2 500 000 korun v hotovosti určených pro nelegální hru.

Nepřehlédněte