Pražské zprávyKristián Vích4. ledna 20221 minuta čtení

Kdy a jak správně zlikvidovat vánoční stromek v hlavním městě

Použité vánoční stromečky plní pražské ulice.

Foto: PražskýDEN

Vánoce skončily a pražské domácnosti se začnou zbavovat vánočních stromků. Pokud váháte, jak v takovém případě správně postupovat, máme pro vás návod.

Podle tradice se má vánoční stromek odstrojit na Tři krále, což je už tento čtvrtek. Spíše než tímto zvykem ale Pražské služby doporučují řídit se termínem pravidelného odvozu odpadu ve vaší ulici.

ČTĚTE TAKÉ: Vánoce s léky a alkoholem? Raději to nezkoušejte, koledujete si o vážné následky

„Lidé by měli stromky vyhazovat nejlépe den před odvozem, aby nedocházelo k jejich přílišnému hromadění v ulicích po zbytečně dlouho dobu,“ vysvětluje tiskový mluvčí pražské svozové společnosti Radim Mana.

Toto je špatně. Stromek do kontejneru v žádném případě nepatří. Foto: PražskýDEN

Stromky jsou do vozů na komunální odpad nakládány v běžných svozových dnech a jejich odvoz bude probíhat po celý leden a únor. Takže pokud vám jehličnan příliš neopadá, můžete si vánoční atmosféru doma výrazně prodloužit.

Kam s ním?

Stromek rozhodně nevhazujte do nádob na směsný odpad, protože se tím výrazně snižuje jejich kapacita. Stačí ho volně odložit vedle veřejně přístupného kontejneru. O všechno ostatní už se postarají pracovníci svozové firmy.

„Výjimka platí pro umělé stromky. Pokud už stromek dosloužil, rozhodně nepatří do kontejneru na tříděný či směsný odpad, ale do sběrného dvora,“ uzavírá mluvčí Radim Mana.

ČTĚTE TAKÉ: Pražští bezdomovci dostanou vánoční dárkové balíčky

Zdroj: Tisková zpráva Pražských služeb

Nepřehlédněte