Pražské zprávyKristián Vích13. prosince 20211 minuta čtení

Z Prahy na Island bude létat nový nízkonákladový dopravce

Foto: Unsplash

Od května příštího roku získá Praha další přímé letecké spojení s islandským Reykjavíkem. Linku bude provozovat nízkonákladový dopravce PLAY, který funguje od letošního června.

Dopravce plánuje od 5. května 2022 létat mezi Prahou a Islandem vždy ve čtvrtek a v neděli. Letenky jsou již v prodeji a pohybují se v rozmezí od 111 do 151 euro za jednosměrnou letenku, což je zhruba 2 800 až 3 800 Kč. Nonstop lety trvají přibližně 4 hodiny.

ČTĚTE TAKÉ: Velikonoční výluka metra nakonec bude

V letním letovém řádu provozují přímou linku z Prahy do stejné destinace také České aerolinie. Ty aktuálně nabízejí na webu letenky v cenovém rozpětí od 3 500 do 4 300 Kč.

„Island je dlouhodobě žádanou destinací pro výjezdový cestovní ruch a nová linka do budoucna může nabídnout také pohodlné spojení do USA s přestupem v Keflavíku,“ sdělil k novince Jaroslav Filip, ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha.

Společnost PLAY je nový nízkonákladový letecký dopravce provozující lety mezi Islandem a Evropou. Své služby nabízí od června 2021. V příštím roce chce létat celkem do 23 evropských destinací. Základnu má na mezinárodním letišti Keflavík v Reykjavíku. V rámci své flotily provozuje tři nové Airbusy A320Neo.

Zdroj: Tisková zpráva Letiště Praha

Nepřehlédněte