Pražské zprávyPražskýDEN.cz16. listopadu 20212 minuty čtení

Končící platnost Lítačky řešit nemusíte. Bude automaticky prodloužena

Dopravním kartám Lítačka vydaným v roce 2018, na které si mohou cestující nahrávat dlouhodobé časové kupóny a cestovat po Praze a Středočeském kraji, bude postupně končit platnost. Provozovatel karty Lítačka, Operátor ICT, ovšem společně s Magistrátem hlavního města Prahy rozhodl o automatickém prodloužení. Celkem se jedná asi o 168 tisíc karet.

„Rozhodnutím prodloužit platnost karet Lítačka o tři roky chceme vyjít vstříc všem cestujícím v hlavním městě, a ulehčit jim tak starosti s vyřizováním nové karty. Navíc tím zabráníme zbytečným nákladům, které by vydávání nových karet představovalo,“ uvedl primátor Zdeněk Hřib.

ČTĚTE TAKÉ: Dopravní podnik prodává respirátory ve vybraných stanicích metra

Všechny karty Lítačka, kterým končí platnost, budou automaticky v databázi provozovatele prodlouženy. Cestující nebudou muset provést žádný úkon, tak jak tomu bylo v minulosti, například vložením karty do validátorů, které již od konce srpna 2018 nejsou pro cestování v Praze a Středočeském kraji potřeba.

Cestujícím, kterých se původní konec platnosti v letošním roce bude týkat, budou rozesílány informační e-maily a SMS zprávy podle toho, jaký kontakt uvedli při registraci.

„V současnosti je v našem systému registrováno něco málo přes 933 000 karet Lítačka a na více než 582 000 je poté nahrán dlouhodobý časový kupón. Doufáme, že prodloužení platnosti cestující ocení,“ doplnil generální ředitel městské společnosti OICT Michal Fišer.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Operátor ICT

Nepřehlédněte