Pražské zprávyKristián Vích28. září 20211 minuta čtení

Tapír Morse se odstěhoval z Prahy. Zoo se s ním rozloučila stylově

Foto: Zoo Praha

Pražská zoo se rozloučila se samcem vzácného tapíra čabrakového. Jeho novým domovem bude zoologická zahrada v německém Norimberku. Stejně jako při loňských křtinách, také tentokrát zazněla speciální zpráva v Morseově abecedě, oznamující celému světu stěhování.

„Morse byl jedním z nejskvělejších mláďat, která se v naší zoo narodila (či vylíhla) v době loňské karantény. Mohl bych dlouze vysvětlovat, čím je takový malý tapír výjimečný, ale ono se stačí na něj podívat. Krémové tečky a čárky na čokoládově hnědé srsti tehdejšího mláděte. Tahle kombinace každého dostane. Tečka-čárka-tečka-tečka-čárka,“ popsal ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

ČTĚTE TAKÉ: Pražská zoo oslavila 90. narozeniny. Patří mezi světovou špičku

Zoo pokřtila tapíra loni 27. dubna, tedy v den opětovného otevření Zoo Praha veřejnosti po první koronavirové uzavírce. Na stejné datum připadá také Den Morseovy abecedy a Světový den tapírů.

Morse je teprve druhým odchovaným mládětem tohoto vzácného a ohroženého druhu lichokopytníka v Praze. Ve světě se ale mít špatně nebude.

„Zoo Norimberk je koordinátorem Evropského chovného programu tapírů čabrakových, náš Morse bude mít tu nejlepší péči,“ dodal kurátor savců Pavel Brandl s tím, že v Zoo Praha nadále zůstanou Morseho rodiče Indah a Niko.

Zdroj: Tisková zpráva Zoo Praha

Nepřehlédněte