Pražské zprávyKristián Vích3. září 20212 minuty čtení

Praha postaví další P+R parkoviště. Hotové bude do konce roku

Foto: Pixabay

V pondělí 6. září začne stavba dalšího pražského záchytného parkoviště. Vznikne u komunikace Dolnoměcholupská, zhruba 300 metrů podél nádraží Praha-Hostivař. Sloužit má primárně cestujícím, kteří budou dále do Prahy pokračovat vlakem. Stavba by měla být dokončena do konce tohoto roku.

Parkoviště se bude nacházet podél stávající protihlukové stěny, u které vznikne i plocha pro pěší, na níž dále navážou pakovací stání. Pojme až 78 parkovacích míst. Cyklisté zde naleznou zastřešené cyklostání až pro 10 jízdních kol.

ČTĚTE TAKÉ: Úplná uzavírka části ulice Koněvova potrvá až do konce října

Dále bude postaveno nové veřejné osvětlení a součástí vybavení parkoviště bude i sledování jeho obsazenosti pomocí bezdrátových senzorů s vestavěným akumulátorem a bezpečnostní kamerový systém.

„Každé auto, které zastaví na okraji Prahy, se počítá. Je důležité P+R parkoviště budovat u zastávek městské hromadné dopravy. Tohle bude blízko železniční stanice,“ říká Adam Scheinherr, náměstek primátora pro oblast dopravy.

S částečným omezením po dobu stavebních prací musejí řidiči počítat na komunikaci Dolnoměcholupská, kdy bude úsek mezi ulicemi U Pekáren – Poslední uzavřen. Přístup k vlakovému nádraží zůstane bez omezení.

V rámci stavebních prací dojde k odvodnění celé komunikace včetně kompletní opravy části ulice Dolnoměcholupské (úsek podél nádraží Hostivař, mezi ulicemi U Pekáren – Poslední).

ČTĚTE TAKÉ: EasyJet bude od příštího roku létat z Prahy na londýnské letiště Southend

Do konce roku Praha otevře také velké objektové P+R parkoviště Černý Most pro 880 automobilů u stanice metra. Jde o jednu z největších pražských investic do záchytných parkovišť.

Zdroj: Tisková zpráva TSK

Nepřehlédněte