LifestyleTereza Běhalová11. srpna 20212 minuty čtení

Proč ženy podvádějí své muže. Nejčastější příčiny postelových atentátů

Foto: Unsplash

Ačkoli v dřívějších dobách byli muži považováni za nevěrné častěji než ženy, v poslední době si obě pohlaví nemají co vyčítat. Nevěra je zkrátka fenomén, který se týká všech a v každém věku. A jaké důvody k tomu ženy nejčastěji mají?

Příčin, proč se ženy rozhodnou podvést svého partnera, je mnoho, ale liší se částečně od těch, kvůli nimž podvádějí muži. Něžné pohlaví prostřednictvím nevěry především uniká před samotou a citově otupělým životem.

ČTĚTE TAKÉ: Dvakrát se vzali, dvakrát rozvedli. Slepované vztahy se nevyhýbají ani slavným osobnostem

Ženy častěji podvádějí z hlubších citových důvodů, z nichž nejdůležitější je nespokojenost ve stávajícím vztahu. Osamělost, nedostatek pozornosti a nedostatečná komunikace s partnerem jsou jen některé okolnosti, které v ženách vyvolávají instinkt hledat útěchu v náručí jiného muže. Pojďme si je shrnout všechny.

Nedostatečná komunikace

Žena, které chybí kvalitní komunikace s partnerem, se cítí nešťastná a nespokojená. Kvalitní komunikací jsou v tomto případě myšleny například o rozhovory o intimních věcech, životních cílech, touhách, obavách a pocitech.

Osamělost

Přestože ženy žijí v dlouhodobém vztahu nebo manželství, mohou se cítit osamělé. K tomu dochází, když partneři přestanou fungovat jako jeden celek a začnou žít každý svůj vlastní život s oddělenými názory na svět. V důsledku toho začne žena trávit stále více času ve společnosti svých kamarádek nebo si najde nového přítele, který jí dokáže naslouchat.

Pomsta

Příčinou ženské nevěry může být také prvotní nevěra ze strany muže. Podvedená žena se cítí méněcenná, naštvaná a odmítnutá, a proto je schopná udělat mnoho různých věcí, aby se muži pomstila a on se cítil stejně jako ona, když jí byl nevěrný.

ČTĚTE TAKÉ: Vyrovnat se s rozchodem bývá obtížné. Řešení naštěstí existuje

Nedostatek sebedůvěry

V dlouhodobých vztazích se ženy mohou začít cítit neatraktivní a nechtěné, takže jejich sebevědomí je na velmi nízké úrovni. To se ještě zhoršuje, pokud jí partner nevěnuje dostatečnou pozornost. V takové situaci se obrátí na jiného muže, aby si zvedla sebevědomí a uspokojila své oslabené ego. Bude se opět cítit atraktivní a žádoucí.

Rebelie

Pokud žena žije s majetnickým partnerem, který ji příliš omezuje a nedovoluje jí žít naplno, dříve či později se vzbouří. Tato vzpoura ji může přivést k jinému muži, v němž uvidí svou vstupenku do svobodného světa.

Zdroj: Autorský text

Nepřehlédněte