Pražské zprávyPražskýDEN.cz11. ledna 20182 minuty čtení

IKEA otevře obchod v centru Prahy, bude ale jiný, než jsme zvyklí

IKEA v Praze už provozuje obchodní domy na Černém mostě a Zličíně.

Švédský nábytkářský gigant IKEA chce letos v Praze otevřít třetí pobočku. Nepůjde ale o klasický obchodní dům, jaký už provozuje na Černém mostě nebo Zličíně. Tzv. pop-up studio má sídlit na Václavském náměstí.

Koncetp „pop-up“ je ve světě IKEA dočasný prostor v centru města, jehož hlavním cílem je inspirovat zákazníky. Expozice se vždy zaměřuje jen na jednu část sortimentu, v případě pražského pop-up studia to budou obývací pokoje.

ČTĚTE TAKÉ: Stavba parkoviště pro 880 aut na Černém Mostě odstartovala

„Tím, že se soustředíme jen na jednu část sortimentu, mají naši designéři větší prostor pro kreativitu a mohou představit produkty IKEA v jiném světle. Expozice nabídne nečekaná řešení a různé neotřelé kombinace výrobků, tvarů a materiálů, které přinesou našim zákazníkům více inspirace,“ přibližuje koncept pop-up studia IKEA lídr projektu Peter Tichý.

Komfortní samoobslužný shop navzdory své velikosti zvládne obsloužit přes 1 000 zákazníků denně.

ČTĚTE TAKÉ
Vítejte v obchodě budoucnosti! Společnost Alza ho otevírá na Floře

Pop-up studio bude místo, kam mohou zákazníci přijít načerpat inspiraci a za pomoci specialistů na sortiment IKEA naplánovat vše od kuchyně přes šatní skříně až po stěnu do obývacího pokoje. Studio IKEA bude sloužit také jako místo pro setkávání pro všechny, kdo se zajímají o značku IKEA, baví je téma zařizování interiéru nebo mají rádi design obecně. V prostoru bude také oblíbená kavárna IKEA.

Společnosti se v Česku daří

IKEA Česká republika zaznamenala ve finančním roce 2017 tržby 9,7 miliardy Kč, které se odrazily v meziročním růstu o 4 %. Za nárůstem tržeb stojí zejména zvýšení průměrné útraty, která vzrostla o 6 % na 1 638 Kč. Obchodní domy navštívilo 10,1 mil. návštěvníků.

Nepřehlédněte