Kam vyrazitPetra Domašínská11. ledna 20181 minuta čtení

Bruslení zdarma na Letné si Pražané oblíbili, otevřeno bude až do poloviny února

Bruslení je zdarma, brusle je možné půjčit si za poplatek.

Kluziště na Letné v prosinci nalákalo na ledovou plochu více než třicet tisíc návštěvníků. Od 1. prosince se denně na kluzišti vystřídalo v průměru patnáct stovek zájemců. S provozem kluziště se v závislosti na klimatických podmínkách počítá až do poloviny února.

Velký zájem o bruslení je i na školách, které mohou využít rezervace ledové plochy na stránkách prahasportovni.cz. V prosinci sem přišlo na 200 školních skupin. A kluziště na Letné objevují i cizinci, kteří podle provozovatele představují asi desetinu návštěvníků.

ČTĚTE TAKÉ: Matějská pouť letos láká na padesátimetrové kolo

„Zájem veřejnosti potvrzuje, že stojí za to obdobné projekty realizovat. Pražané chtějí sportovat, což je skvělé. Z pohledu vedení města považuji za povinnost, abychom jim k tomu vytvářeli co možná nejlepší podmínky,“ uvedl náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

Praha s kluzištěm na Letné počítá i v příštích letech.

ČTĚTE TAKÉ
Praha zavírá kluziště na Letné. Letos se těšilo velkému zájmu

Kluziště o rozměrech 40 x 20 metrů je otevřeno každý den od 9.00 do 21.00 hodin. Bruslení je zdarma, brusle je možné půjčit si za poplatek. V rámci projektu se v areálu kluziště pořádají každý týden zajímavé doprovodné akce.

Nepřehlédněte