Pražské zprávyKristián Vích21. června 20211 minuta čtení

Povrch Hlávkova mostu bude předlážděn. Řidiče čeká omezení

Foto: Wikimedia Commons

Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) předláždí vozovku Hlávkova mostu. Práce začnou v sobotu 26. června a skončí nejdéle do konce října tohoto roku.

Opravovat se bude povrch prakticky celého soumostí, konkrétně trámový most přes plavební kanál, obloukový most přes Vltavu a také oblouková část mostu přes ostrov Štvanice.

ČTĚTE TAKÉ: Praha zvýší ceny jízdenek i pokutu pro černé pasažéry

„Hlávkův most je ostuda. Všichni to ví, řidiči léta čekají na opravu. Cesta z jedné strany na druhou kvůli drncání připomíná lesní polňačku, ne jízdu po druhém nejvytíženějším pražském mostu, severojižní magistrále a důležité spojnici Nového města, Karlína a Holešovic,“ říká náměstek pro dopravu Adam Scheinherr.

Most je podle diagnostiky z roku 2018 ve špatném stavu. Město sice v budoucnu plánuje celkovou rekonstrukci, podle Scheinherra ale není možné řidiče nechat trpět tak dlouho. Denně po něm přejede skoro 70 tisíc automobilů.

Pražané musejí během oprav počítat s dopravním omezením. Zachovány zůstanou dva jízdní pruhy, z nichž jeden bude převeden na tramvajovou trať. U tramvajových zastávek Štvanice bude zachován pouze jeden pruh, jelikož není možné vést automobilovou dopravu přes tramvajovou zastávku.

Nepřehlédněte