Pražské zprávyKristián Vích14. června 20212 minuty čtení

Veřejné rozloučení s Libuší Šafránkovou proběhne na Spořilově

Foto: Unsplash

Rodina zesnulé Libuše Šafránkové oznámila podrobnosti o posledním rozloučení. Oblíbená herečka zemřela minulý týden ve středu ve věku 68 let.

„Maminka si nepotrpěla na velkou pozornost a cenila si soukromí. Vím ale, že by určitě stála o to, aby ti, kteří ji měli rádi, měli možnost se s ní rozloučit na místě, kam ráda přes třicet let chodila. Proto jsme se rozhodli uspořádat veřejné rozloučení v našem kostele u sv. Anežky na Spořilově, v pátek 25. června 2021 v dopoledních hodinách. Samotný pohřeb proběhne ve stejný den odpoledne v kruhu rodiny a blízkých přátel. Na prostranství nad kostelem bude mít veřejnost možnost pohřeb sledovat na velkoplošných obrazovkách,“ uvedl syn herečky Josef Abrhám mladší prostřednictvím Ministerstva kultury.

ČTĚTE TAKÉ: Don Giovanni se vrací na prkna Stavovského divadla ve slavné Kašlíkově inscenaci

Zpráva o úmrtí Libuše Šafránkové zasáhla celou republiku. „Od náhlého odchodu maminky Libuše Šafránkové celé naší rodině přichází nespočet soustrastných zpráv a dopisů. Žel není v našich silách poděkovat každému zvlášť. Proto bych chtěl všem, kteří si na maminku vzpomněli, co nejupřímněji touto cestou poděkovat. Naše rodina prožívá toto nelehké období velmi bolestně a všechna vaše slova účasti jsou pro nás silnou podporou,“ dodal Josef Abrhám mladší.

Libuše Šafránková proslula desítkami filmových, televizních i divadelních rolí. Srdce celého národa si získala mj. jako Popelka ve slavné pohádce Václava Vorlíčka. V posledních letech herečka bojovala se zákeřnou nemocí.

Zdroj: Tisková zpráva Ministerstva kultury

Nepřehlédněte