Kam vyrazitKristián Vích23. května 20211 minuta čtení

Skleník Fata Morgana v Troji bude opět přístupný

Foto: Botanická zahrada hl. m. Prahy

Botanická zahrada hl. m. Prahy otevře pro návštěvníky vnitřní expozice a s nimi i tropický skleník Fata Morgana, který patří mezi evropské unikáty.

Vnitřní expozice zoologických a botanických zahrad se mohou opět otevřít od úterý 25. května. Podmínkou je ale dodržování protiepidemických opatření (rozestupy, respirátory a dezinfekce rukou). Omezen bude i počet návštěvníků v jeden okamžik. V případě Fata Morgany je to 100 osob.

ČTĚTE TAKÉ: Otevřeno po lockdownu už má i pražská Botanická zahrada

Celý areál Botanické zahrady hl. m. Prahy byl uzavřený od 18. prosince 2020. Venkovní expozice jsou otevřené od 12. dubna.

Během období, kdy byly skleníky nepřístupné, prošly expozice řadou změn. Největší nastala v expozici tropické flóry Jižní Ameriky, kde staré a rozpadající se dřevěné kmeny byly nahrazeny padlými kmeny vytvarovanými z betonu. Na nich už se začínají rozrůstat vzdušné zahrádky z bromélií, kapradin, anturií, orchidejí a dalších rostlin.

Botanická zahrada má otevřeno každý den včetně svátků od 9 do 19 hodin. Tropický skleník Fata Morgana bude přístupný vždy od úterý do neděle. Lidé se do něj dostanou zcela novým vstupním areálem, ve kterém bude v brzké době otevřena i restaurace.

Skleník Fata Morgana

  • Slavnostně se otevřel v červnu roku 2004
  • Rozloha expozice je 1 800 m²
  • Ročně si jej prohlédne okolo 100 000 návštěvníků
  • V evropském měřítku je expozice naprosto unikátní

Nepřehlédněte