Pražské zprávyKristián Vích20. března 20211 minuta čtení

Brzy můžeme být za vodou, říká Jaroslav Flegr. Je ale nutná jedna podmínka

Foto: Wikimedia Commons, <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/" target="_blank">CC-BY-SA</a>

Evoluční biolog a parazitolog Jaroslav Flegr často na sociálních sítích komentuje situaci kolem koronavirové pandemie. Část lidí mu za jeho názory tleská, další by byli nejraději, kdyby mlčel.

Pravdou je, že ve svých predikcích epidemického vývoje se často trefil, ale i spletl. V sobotu profesor Flegr zveřejnil na Facebooku další příspěvek. V něm naznačuje, co se bude dít v následujících dnech.

ČTĚTE TAKÉ: Jídelníček Čechů se za posledních třicet let výrazně proměnil

„Meteorologové hlásí – příští týden se definitivně oteplí. Já hlásím – už týden po oteplení klesne infekčnost viru o třetinu a opatření jasně zaberou,“ píše Jaroslav Flegr.

To by dávalo naději, že se Češi konečně dočkají tolik vyhlíženého rozvolnění vládních opatření, která dusí českou ekonomiku a rozvrací celospolečenský život. Podle Flegra by to ale nemělo uspěchat.

„Jestli Babiš ihned nerozvolní a nechá vyklesat počty nakažených na 1000 denně, aby mohlo fungovat trasování, tak jsme za vodou,“ dodává známý profesor.

Počty nakažených už začaly klesat. Ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že během pátku bylo v Česku zaznamenáno 9 624 nových případů koronaviru, což je výrazně méně než před týdnem, kdy bylo necelých 15 tisíc nakažených.

ČTĚTE TAKÉ: Spící prorok Edgar Cayce. V tranzu léčil lidi a odhaloval tajemství reinkarnace

ČTĚTE TAKÉ
Babiš by měl dostat zatýkací dopis, myslí si Němcová. A dodává, kolik peněz už každý občan zaplatil

V závěru svého příspěvku profesor Flegr tradičně přidává své protikovidové dvanáctero. V něm mimo jiné doporučuje i nadále dodržovat sociální distanc, důkladně si mýt ruce, nakupovat co nejvíce na internetu nebo dbát na posilování imunity.

Nepřehlédněte