Pražské zprávyKristián Vích20. března 20211 minuta čtení

Noční šťára v pražských barech. Strážci zákona našli víc, než předpokládali

Foto: Unsplash

Pražští policisté měli pernou noc z pátku na sobotu. Zasahovali celkem ve třech barech a hospodách. Sice tam mělo být zavřeno, ale desítky štamgastů popíjely, jako by se nechumelilo. A nejen to.

Takže zatímco na pražské ulice padal nejspíš poslední sníh zimy, v podzemí se vedl bujarý noční život. A to navzdory vládním opatřením.

ČTĚTE TAKÉ: Prahou prošel pochod za legalizaci marihuany. Policisté zadrželi čtyři lidi

„Jednalo se o dvě restaurace v Praze 2 a 6 a jeden bar na Staroměstském náměstí,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že policisté přišli na základě oznámení.

Sněžilo i uvnitř

V restauracích bylo celkem dvacet sedm hostů a v baru na Staroměstském až čtyřicet. A právě tam to policisté měli obzvlášť těžké. Klepali, volali, ale nikdo jim nechtěl otevřít, takže museli přestřihnout zámek.

„V baru pak našli několik sáčků s kokainem, ke kterým se nikdo nehlásil,“ pokračuje mluvčí strážců veřejného pořádku.

Bude to mít dohru

Výtečníci na dnešní noc jen tak nezapomenou. Čekají je totiž nepříjemné popotahovačky a páteční pivko se tím pádem trochu prodraží.

„Všech sedmašedesát osob a provozovatele podniků policisté oznámí správnímu orgánu pro podezření z přestupku,“ dodal mluvčí Daněk.

Ve věci pytlíčku s bílým práškem pak byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Nepřehlédněte