Pražské zprávyKristián Vích16. března 20211 minuta čtení

V Šeberově vznikne nová základní škola se 14 třídami

Foto: Pixabay

Rada hlavního města schválila záměr stavby nové základní školy v městské části Praha-Šeberov. Dojde tak k navýšení kapacity stávající školy.

Nová škola včetně tělocvičny a venkovního hřiště by měla stát asi 50 miliónů korun. Ještě letos má proběhnout výběrové řízení na zhotovitele stavby. Zahájení stavebních prací je plánováno rovněž na tento rok.

ČTĚTE TAKÉ: Průměrná mzda učitelů se blíží hranici 40 tisíc korun

Některé okrajové části Prahy se potýkají s nedostatkem kapacit základních škol. V Šeberově a především v přilehlých Kunraticích se navíc předpokládá nárůst počtu obyvatel.

„Tato výstavba nové základní školy má zajistit kapacitu pro 14 kmenových tříd. Do budoucna se však počítá i s rozšířením na možných 27. V objektu jsou navrženy i odborné učebny, zázemí pro učitele, kuchyň s jídelnou, tělocvična a venkovní hřiště. Sportovní zázemí a multifunkční hala by měly sloužit také i široké veřejnosti ze spádové oblasti, kde takováto hala chybí,“ uvedl pražský radní pro oblast školství Vít Šimral.

„Realizace stavby a finanční plnění bude probíhat v letech 2021-2023. V roce 2022 se počítá s finančními prostředky kolem 186 milionů korun a roce 2023 je předpoklad vynaložit 187 milionů korun,“ uvedl v tiskové zprávě Magistrát hl. m. Prahy.

Nepřehlédněte