Pražské zprávyKristián Vích12. března 20211 minuta čtení

Dodržování pravidel na náplavkách bude hlídat speciální tým

Pražská náplavka v sobotu 6. března

Foto: PražskýDEN

Pražský magistrát najímá soukromou firmu, která má zajistit bezpečí návštěvníků náplavek. Členové tzv. AntiCovid Teamu budou o víkendu na frekventované odpočinkové zóně vypomáhat strážníkům Městské policie.

„Pražské náplavky byly, jsou a budou místem pohodové atmosféry určené pro relaxaci i sport. V současné době je ale na prvním místě bezpečnost návštěvníků. Proto jsme se rozhodli využít před nadcházejícím víkendem služeb profesionálů, kteří mají přispět k tomu, aby mohly náplavky sloužit svému účelu i v rámci vládních protiepidemických opatření,“ sdělil pražský radní Jan Chabr.

ČTĚTE TAKÉ: V pátek přibylo téměř 15 tisíc nakažených a 218 úmrtí

AntiCovid Team má především upozorňovat na nutnost nošení odpovídajících ochranných pomůcek zakrývající horní cesty dýchací a dodržování minimálních rozestupů. Na náplavkách posílí pravidelné hlídky strážníků Městské policie. Ti tuto práci vykonávali již minulý víkend, ovšem jen v omezeném počtu, takže řada lidí se po náplavkách pohybovala bez respirátoru.

„Využijeme služeb společnosti CrowdSafety, která se dlouhodobě specializuje na zajištění bezpečnosti masových akcí. Je to dlouhodobý partner pražského magistrátu, který zajišťoval bezpečnost například na Festivalu svobody, který se konal 17. listopadu na Národní třídě, Václavském náměstí a Albertově,“ dodal kurátor Pražských náplavek Petr Hozman.

Nepřehlédněte