Pražské zprávyKristián Vích10. února 20211 minuta čtení

Část metra C o víkendu nepojede. Bude se měnit zabezpečení

Foto: Dopravní podnik hl. m. Prahy

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude o tomto víkendu ve stanici metra Nádraží Holešovice modernizovat stávající elektronické stavědlo a současně vymění dřevěné pražce za betonové. Z tohoto důvodu bude od soboty 13. února do neděle 14. února obousměrně přerušen provoz metra v úseku Florenc – Ládví.

Během výluky DPP zavede náhradní tramvajovou dopravu XC. Pro spojení do Kobylis se doporučuje využít tramvajové linky č. 3 nebo 24. Pro spojení pouze na Prosek nebo do Letňan lze alternativně využít autobusovou linku č. 140 z Palmovky, která bude v úseku Palmovka – Prosek – Letňany – Fryčovická posílena. V úsecích Háje – Florenc a Ládví – Letňany bude metro o víkendu jezdit beze změny.

ČTĚTE TAKÉ: Metro D má svůj vlastní web. Nabízí bohaté informace i ukázky stanic

Stávající zabezpečovací zařízení ve stanici Nádraží Holešovice z roku 2002 bylo historicky první elektronické stavědlo, které DPP v metru instaloval. Do té doby se stavěla pouze reléová staniční a traťová zabezpečovací zařízení. Více než 18 let stará technologie ale již neodpovídá současným požadavkům a je nutné ji vyměnit.

V letošním roce plánuje DPP zmodernizovat zabezpečovací zařízení i v dalších stanicích metra. Za měsíc to bude ve stanici Depo Hostivař, v červnu pak na konečné linky C v Letňanech.

Nepřehlédněte