Pražské zprávyPražskýDEN.cz27. ledna 20211 minuta čtení

Praha spustila informační web o očkování proti covid-19

Foto: Pixabay

Hlavní město spustilo informační portál ockovani.praha.eu. Návštěvníci na něm naleznou odpovědi na zásadní otázky ohledně očkování proti covid-19. Dalším cílem webu bude vyvracet zavádějící a nepravdivé informace, které se šíří po sociálních sítích.

„Cítíme potřebu nabídnout lidem přehledně a na jednom místě všechny potřebné informace ohledně očkování. Vláda totiž zaspala nejen se zajištěním vakcín pro nejrizikovější skupiny, ale i se šířením povědomí o samotném očkování. Aby se lidé mohli skutečně rozhodnout, musejí mít dostatek relevantních informací,“ říká primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.

ČTĚTE TAKÉ: KOMENTÁŘ: Stavebnictví má za sebou špatný rok, produkce klesla o 7,7 %

Webová stránka je součástí informační kampaně, kterou Praha chystá ve spolupráci s agenturou DDB Prague. Vizuály, které se v ulicích metropole objeví v průběhu února, budou mít společnou komunikační linku odkazující k návratu do běžného života před pandemií. První sada vizuálů bude pracovat s motivy rodiny, podnikání a vzdělávání. Dále bude kampaň pracovat s motivy sportu, cestování a kultury.

Podle průzkumu společnosti MEDIAN má zhruba 65 % Pražanů v tuto chvíli zájem nechat se očkovat. Nejčastější motivací je ochrana vlastního zdraví, ochrana zdraví blízkých a příbuzných a vidina návratu k běžnému životu. Zhruba 40 % Pražanů se domnívá, že nemá o očkování dostatek praktických informací.

Nepřehlédněte