MagazínPetra Domašínská21. ledna 20211 minuta čtení

RECEPT: Brokolicový krém chutně

Brokolicový krém

Foto: Unsplash.com

Brokolice nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny. Brokolicová polévka či brokolicový krém, to už je ovšem něco jiného. Tomuto jídlu často přijdou na chuť i ti, kteří by jinak samotnou brokolici za žádných okolností nepozřeli.

Receptů na brokolicový krém či je celá řada. Tento postup je vyzkoušený a zaručuje lahodnou chuť, kterou si budete chtít stále znova připomínat.

ČTĚTE TAKÉ: Podzimní dýňová polévka. Hřejivá náruč pro chladné dny

Suroviny na brokolicový krém

  • 2 brokolice
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • špetka muškátového květu
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

Z celé omyté brokolice nejprve odkrojte růžičky. Ty následně orestujte na másle společně s najemno nákrejnou cibulí a česnekem. Pak zalijte vývarem a nechte pár minutek vařit. Čím déle se bude brokolice vařit, tím více bude ztrácet svou zelenou barvu.

Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte muškátovým květem, čerstvě mletým pepřem a solí a podávejte. Zjemnit chuť můžete smetanou nebo strouhaným parmezánem. K brokolicovému krému se skvěle hodí chlebové krutony.

Nepřehlédněte