Kam vyrazitPetra Domašínská14. prosince 20171 minuta čtení

Pražská zoo oslaví narozeniny mravenečníka Hannibala a gorily Nuru

Jedním z nedělních oslavenců v Zoo Praha bude pětiletý samec gorily nížinné Nuru.

Tento víkend proběhnou v Zoo Praha křtiny měsíčního mláděte guerézy pláštíkové. Role kmotra se zhostí komik Lukáš Pavlásek. Na neděli pak připadají hned dvoje oslavy narozenin a budou probíhat rovněž vánoční dílny.

Mládě guerézy pláštíkové se narodilo 14. listopadu samici Lomele a samci Katangovi. Veřejnost může obdivovat jeho zvláštní vzhled a kudrnatou světlou srst. „Pomalu chytá šedou barvu a v posledním týdnu začalo ochutnávat pevnou potravu,“ říká kurátor primátů Vít Lukáš a dodává: „Neustále se o něj zajímají ostatní členové skupiny, zejména nejmladší sourozenci, kteří se o něj přetahují.“ Kmotrem mláděte se stane komik a herec Lukáš Pavlásek. Ten odtajní jméno mláděte v sobotu (16. 12.) od 13 hodin v expozici na Opičích ostrovech.

ČTĚTE TAKÉ: Hmyzí pochoutky i tradiční asijské speciality ochutnáte na smíchovské náplavce

Hned dvojitá oslava pak proběhne v neděli 17. prosince. Dárky dostanou mravenečník velký Hannibal a gorila nížinná Nuru, kteří budou mít 5. narozeniny. Adventní atmosféru návštěvníci načerpají při výrobě vánočního přání a domů si odnesou i tradiční Betlémské světlo.

Nepřehlédněte