MagazínTereza Běhalová10. prosince 20202 minuty čtení

Štědrovečerní pohádka na ČT. Aňa Geislerová a Tereza Ramba se budou přetahovat o muže

Také o letošních Vánocích zvítězí dobro nad zlem. Alespoň na televizních obrazovkách. Česká televize odvysílá na Štědrý večer pohádku režiséra Karla Janáka O vánoční hvězdě.

Tvůrci slibují podívanou plnou sněhu a vánoční atmosféry. Příběh o hvězdě Deničce, kterou na zem srazila žárlivá Proxima, se natáčel v podhůří Západních Tater. V roli Deničky se představí Deničky Tereza Ramba a žárlivou Proximu ztvárnila Aňa Geislerová. Ta přiznává, že se na svou roli velmi těšila: „V mé poměrně bohaté kariéře pohádky úplně chybí, až na italskou Princeznu Fantaghiro a Anděla Páně, kde se mihnu zhruba na tři vteřiny. Toužila jsem po české. A když přišla Proxima, chtěla jsem už jen a jen ji,“ řekla Geislerová.

ČTĚTE TAKÉ: Nová vánoční pohádka se natáčela pomocí unikátní hollywoodské technologie

Aňa Geislerová jako hvězda Proxima v pohádce O vánoční hvězdě. Foto: Česká televize

Denička a Proxima se budou přetahovat o zářivého, avšak poněkud narcistního Siria v podání Ondřeje Sokola. Ten si povzdechl, že se role normálního prince zřejmě už nedočká: „Myslím, že by to bylo moc hezké, jenom kdyby nejzářivější hvězda na nebi nebyla takový hňup, jakého mi režisér Karel Janák přiřkl. Už mám trochu podezření, že chytrého kladného prince v Karlových pohádkách nikdy hrát nebudu. Ale nevadí mi to, protože být touhle roztomile pitomou nejzářivější hvězdou, jakou mi nabídl Karel, bylo neskutečně zábavné,“ přiznal herec.

Ondřej Sokol jak zářivý Sirius v pohádce O vánoční hvězdě. Foto: Česká televize

Děj pohádky se bude točit také kolem učitele Václava (Vojtěch Kotek), který se chodí každý večer dívat na princeznu Amélii (Leonie Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Pomoci mu v tom bude chtít právě hvězda Denička. V pohádce si ale zahraje také Martin Huba, Zlata Adamovská nebo Matěj a Kryštof Hádkovi.

Vojtěch Kotek jako učitel Václav a Leonie Brill jako princezna Amélie. Foto: Česká televize

Bude mít tato pohádka šaci zařadit se vedle dnes již legendárních klasických pohádek? Režisér Karel Janák říká: „Naše nová pohádka sice nepochází od tradičních pohádkových tvůrců, jako byla například Božena Němcová, ale snažili jsme se ji napsat a natočit tak, aby se mohla k těm klasickým pohádkám směle zařadit. Ale o tom, jestli se tato pohádka stane tradiční klasikou, musí rozhodnout samotní diváci. My pro to udělali maximum.“

Nepřehlédněte