Pražské zprávyKristián Vích8. září 20201 minuta čtení

Aktuální opatření proti šíření nákazy platná v Praze od středy 9. září

Epidemiologická situace v hlavním městě patří momentálně k nejhorším v celé republice. Od středeční půlnoci proto vstupují v platnost nová nařízení hygieniků.

Od 9. září musí být pražské restaurace, bary a další provozovny stravovacích služeb uzavřeny mezi půlnocí a šestou hodinou ranní. Zákaz se nevztahuje na provozovny rychlého občerstvení s výdejovým okénkem.

ČTĚTE TAKÉ: V Praze přibylo nejvíce nakažených od počátku pandemie

Pražané budou muset nosit povinně roušky ve všech obchodech, ale i ve vnitřních prostorech, které s nimi funkčně souvisí (např. chodby v nákupních centrech).

I nadále platí povinnost nosit roušky v MHD, ve vozech taxi, ve vlacích, na úřadech, ve zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních služeb, ve volebních místnostech, na vnitřních akcích s více než 100 účastníky (divadla, kina, koncerty apod.) a dále ve všech vnitřních prostorech nádražních budov a letištních terminálů.

Venkovních akcí se může zúčastnit maximálně 1000 osob, na akcích uvnitř budov je povoleno maximálně 500 osob. V případě rozdělení prostor do oddělených sektorů lze za dodržení specifických podmínek naplnit i prostory s větší kapacitou.

Od pondělí 14. září navíc začne platit povinnost nosit roušky ve společných vnitřních prostorech základních, středních a vysokých škol. Výjimku mají mateřské školy. Povinnost nosit roušku se nevztahuje na učebny, třídy, tělocvičny a kabinety.

ČTĚTE TAKÉ: Počet nakažených oproti minulé sobotě klesl o třetinu

Nepřehlédněte