ZajímavostiKristián Vích4. září 20201 minuta čtení

Hana Zagorová leží v nemocnici

Foto: Pixabay

Populární zpěvačka Hana Zagorová a její manžel Štefan Margita onemocněli koronavirem. Zatímco Margita se léčí s mírnými příznaky v domácí karanténě, Zagorová leží v nemocnici kvůli vysokým teplotám.

O zdravotním stavu hvězdného páru spekulovala média celý pátek poté, co oba odřekli návštěvu v Show Jana Krause. Oficiální prohlášení manželé vydali dnes odpoledne.

ČTĚTE TAKÉ: Světová zdravotnická organizace varuje před vlivem obrazovek na děti

„Naši milí, nechtěli jsme vás zatěžovat našimi starostmi. Ano, oběma nám vyšly pozitivní testy na covid. Ať se to nemusíte dovídat z různých nafouklých spekulací. Štefan je v domácí karanténě s lehkým průběhem a Hanka z důvodu vysokých teplot v nemocnici,“ objevilo se na oficiální facebookové stránce populární zpěvačky v pátek krátce před 17. hodinou.

https://www.facebook.com/zagorovahana.cz/posts/3472950736090369

Hana Zagorová (73) patří k nejznámějším českým zpěvačkám. Během své pěvecké kariéry se stala druhou nejúspěšnější držitelkou ocenění Zlatý slavík v kategorii zpěvačka v historii, když získala devět Slavíků v řadě v letech 1977 až 1985.

Již od mládí se zpěvačka potýká s paroxysmální noční hemoglobinurií. Jedná se o velmi vzácné onemocnění postihující krvinky. Příčinou je absence látek, které chrání krvinky před jejich zánikem působením souboru bílkovin, hrajících důležitou roli ve spouštění imunitních reakcí proti infekcím.

Nepřehlédněte