Kam vyrazitPetra Domašínská4. září 20201 minuta čtení

Nostický palác se na jeden den otevře pro veřejnost

Nostický palác na Maltézském náměstí.

Tradiční den otevřených dveří Ministerstva kultury se letos uskuteční 28. září od 10 do 17 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na prohlídku interiérů a jedinečných reprezentačních sálů.

V Nostickém paláci, sídle Ministerstva kultury, bude možné prohlédnout si reprezentační prostory paláce, které slouží k pořádání konferencí či protokolárních akci. K vidění bude rovněž pracovna ministra kultury, která je neobvyklá jak umístěním, tak architektonickým řešením.

ČTĚTE TAKÉ: Depo Hostivař otevře brány návštěvníkům. Hasiči dopravního podniku oslaví výročí

Své dveře otevře i obrazárna Nostického paláce s mnoha pozoruhodnými díly starých mistrů. V přízemí se představí 29 příspěvkových organizací Ministerstva kultury se svým programem pro děti i dospělé.

Upozornění pro návštěvníky

Vstupné na akci je zdarma. Vstup bude možný pouze vrátnicí Nostického paláce přes bezpečnostní rám a s ohledem na kapacitu vnitřních prostor bude regulován. Podmínkou účasti je použití roušky nebo jiného prostředku na zakrytí dýchacích cest.

Prohlídky budou probíhat v organizovaných skupinách za doprovodu průvodců. Délka prohlídkové trasy je zhruba 20 minut. Poslední komentovaná prohlídka bude začínat v 16:30.

AKTUALIZACE 14.9.2020: V souvislosti se zhoršující se epidemiologickou situací pořadatel oznámil zrušení akce. O případném náhradním termínu bude včas informovat.

ČTĚTE TAKÉ: Desítky slunečních elektráren otevřou své brány veřejnosti

Nepřehlédněte