Kam vyrazitPetra Domašínská4. září 20201 minuta čtení

Zoo Praha oslaví Mezinárodní den supů bohatým programem

Sup kapucín, hnědý a mrchožravý nebo kondor královský. Všechny tyto druhy mohou návštěvníci ještě více zblízka poznat tuto sobotu 5. září v Zoo Praha u příležitosti oslav Mezinárodního dne supů a kondorů. Bohatý program přiblíží život a odchov těchto vzácných dravých ptáků.

Mezinárodní den supů připadá na 5. září. Jeho cílem je upozornit na nutnost ochrany supů i kondorů a jejich přirozeného životního prostředí. Návštěvníci Zoo Praha budou mít možnost se o těchto tématech dozvědět víc od 10. do 16. hodiny při zábavně-edukačním programu s názvem „Poznejte vládce oblohy“.

ČTĚTE TAKÉ: Zoo Praha slavnostně rozsvítí vánoční stromek. Vstupné bude za 1 korunu

Hned na několika stanovištích se budou moci hravou formou seznámit s jejich biologií i příčinami jejich ohrožení. Zjistí například, že supi plní v přírodě úlohu takzvané „zdravotní policie“ a seznámí se také s úspěšnými odchovy supů a kondorů v Zoo Praha, kde se od doby příchodu prvního kondora i supa vylíhly téměř tři desítky těchto dravců.

V 10:30 a v 15:00 se uskuteční krmení supa hnědého, kapucína i mrchožravého a kondora královského v jejich voliérách v dolní části areálu zoologické zahrady. V 11:00 obdarují chovatelé enrichmentovými prvky kondory královské.

Nepřehlédněte